Maku

Polka-juustokakkupiirakka – ilman uunia valmistuva rapsakka piirakka on täydellinen jouluherkku (ja söpö kuin mikä!)

2 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen2 h
Polka-juustokakkupiirakka maistuu erityisesti nuorisolle. Rapean riisimuropohjan ja raikkaan piparminttutäytteen yhdistelmä on vastustamaton.
GL
3
2
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 200 gvaahtokarkkeja (valkoisia)
  • 50 gvoita
  • 10 dlriisimuroja (gluteenittomia)

Täyte

  • 200 gvalkosuklaata
  • 3 dlkuohukermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 25polkakarkkia (tai 2 isoa polkatankoa rouhittuna)
Tulosta

Polka-juustokakkupiirakka valmistuu näin:

  1. Leikkaa isot vaahtokarkit saksilla pienemmiksi paloiksi. Sulata voi isossa kattilassa. Käännä levy pois päältä ja lisää vaahtokarkit. Sekoita, kunnes karkit sulavat. Lisää riisimurot.
  2. Öljyä irtopohja- tai piirakkavuoka (Ø 24 cm) kevyesti. Öljyä myös juomalasin pohja ja painele sillä riisimuro-vaahtokarkkiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
  3. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Jäähdytä.
  4. Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä vaahdoksi. Sekoita suklaaseos vaahtoon.
  5. Rouhi polkakarkit. Sekoita desi rouhetta täytteeseen.
  6. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Koristele pinta lopulla karkkirouheella.

Vinkki!

Käytä tavallisia riisimuroja, jos piirakan ei tarvitse olla gluteeniton.

MITÄ PIDIT?
3