Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Polka-juustokakkupiirakka – ilman uunia valmistuva rapsakka piirakka on täydellinen jouluherkku (ja söpö kuin mikä!)

2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min

Polka-juustokakkupiirakka maistuu erityisesti nuorisolle. Rapean riisimuropohjan ja raikkaan piparminttutäytteen yhdistelmä on vastustamaton.

5.12.2019
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
200 g
vaahtokarkkeja (valkoisia)
50 g
voita
10 dl
riisimuroja (gluteenittomia)
Täyte
200 g
valkosuklaata
3 dl
kuohukermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
25
polkakarkkia (tai 2 isoa polkatankoa rouhittuna)

Polka-juustokakkupiirakka valmistuu näin:

  1. Leikkaa isot vaahtokarkit saksilla pienemmiksi paloiksi. Sulata voi isossa kattilassa. Käännä levy pois päältä ja lisää vaahtokarkit. Sekoita, kunnes karkit sulavat. Lisää riisimurot.
  2. Öljyä irtopohja- tai piirakkavuoka (Ø 24 cm) kevyesti. Öljyä myös juomalasin pohja ja painele sillä riisimuro-vaahtokarkkiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
  3. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Jäähdytä.
  4. Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä vaahdoksi. Sekoita suklaaseos vaahtoon.
  5. Rouhi polkakarkit. Sekoita desi rouhetta täytteeseen.
  6. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Koristele pinta lopulla karkkirouheella.

Vinkki!

Käytä tavallisia riisimuroja, jos piirakan ei tarvitse olla gluteeniton.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt