Polka-juustokakkupiirakka – ilman uunia valmistuva rapsakka piirakka on täydellinen jouluherkku (ja söpö kuin mikä!)
2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
2 h Polka-juustokakkupiirakka maistuu erityisesti nuorisolle. Rapean riisimuropohjan ja raikkaan piparminttutäytteen yhdistelmä on vastustamaton.
GL
3.9
Kuvat
Julkaistu 5.12.2019

Polka-juustokakkupiirakka – ilman uunia valmistuva rapsakka piirakka on täydellinen jouluherkku (ja söpö kuin mikä!)
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 200 gvaahtokarkkeja (valkoisia)
- 50 gvoita
- 10 dlriisimuroja (gluteenittomia)
Täyte
- 200 gvalkosuklaata
- 3 dlkuohukermaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 25polkakarkkia (tai 2 isoa polkatankoa rouhittuna)
Polka-juustokakkupiirakka valmistuu näin:
- Leikkaa isot vaahtokarkit saksilla pienemmiksi paloiksi. Sulata voi isossa kattilassa. Käännä levy pois päältä ja lisää vaahtokarkit. Sekoita, kunnes karkit sulavat. Lisää riisimurot.
- Öljyä irtopohja- tai piirakkavuoka (Ø 24 cm) kevyesti. Öljyä myös juomalasin pohja ja painele sillä riisimuro-vaahtokarkkiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
- Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Jäähdytä.
- Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä vaahdoksi. Sekoita suklaaseos vaahtoon.
- Rouhi polkakarkit. Sekoita desi rouhetta täytteeseen.
- Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Koristele pinta lopulla karkkirouheella.
Vinkki!
Käytä tavallisia riisimuroja, jos piirakan ei tarvitse olla gluteeniton.

Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään
Maku

Valkosuklaajuustokakku – makea herkku, joka hurmaa kuohkeudellaan
Meillä kotona

Piparinen juustokakku
Maku

Baileys-juustokakku lasissa – tätä et uskoisi vegaaniseksi!
Maku

Luumu-juustokakku
Kotivinkki

Karpaloinen piparijuustokakku
Kotivinkki

Paistettu piparijuustokakku
Maku

Jouluinen juustokakku on täydellinen päätös juhla-aterialle – kurkkaa 6 ihanaa ohjetta ja valitse oma suosikkisi!