3,9(15)
Polka-juustokakkupiirakka – ilman uunia valmistuva rapsakka piirakka on täydellinen jouluherkku (ja söpö kuin mikä!)
Gluteeniton
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h
Polka-juustokakkupiirakka maistuu erityisesti nuorisolle. Rapean riisimuropohjan ja raikkaan piparminttutäytteen yhdistelmä on vastustamaton.
5.12.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
200 gvaahtokarkkeja (valkoisia)
50 gvoita
10 dlriisimuroja (gluteenittomia)
Täyte
200 gvalkosuklaata
3 dlkuohukermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
25polkakarkkia (tai 2 isoa polkatankoa rouhittuna)

Polka-juustokakkupiirakka valmistuu näin:

  1. Leikkaa isot vaahtokarkit saksilla pienemmiksi paloiksi. Sulata voi isossa kattilassa. Käännä levy pois päältä ja lisää vaahtokarkit. Sekoita, kunnes karkit sulavat. Lisää riisimurot.
  2. Öljyä irtopohja- tai piirakkavuoka (Ø 24 cm) kevyesti. Öljyä myös juomalasin pohja ja painele sillä riisimuro-vaahtokarkkiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
  3. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Jäähdytä.
  4. Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä vaahdoksi. Sekoita suklaaseos vaahtoon.
  5. Rouhi polkakarkit. Sekoita desi rouhetta täytteeseen.
  6. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Koristele pinta lopulla karkkirouheella.

Vinkki!

Käytä tavallisia riisimuroja, jos piirakan ei tarvitse olla gluteeniton.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo