Sahramia, suklaata ja taateleita! 10 ihanaa joulupullaa, jotka kruunaavat talviset herkkuhetket
Ruoka
Sahramia, suklaata ja taateleita! 10 ihanaa joulupullaa, jotka kruunaavat talviset herkkuhetket
Joulupullat maistuvat sesongin ihanimmilta herkuilta. Nämä 10 pullaa sopivat täydellisesti talven juhlaviin hetkiin, eivätkä ne kaipaa seurakseen kuin höyryävän kupin glögiä. Kurkkaa reseptit ja löydä oma suosikkisi!

Joulupullat: 10 rakastetuinta reseptiä

1. Ruotsalaiset sahramipullat tunnistaa enkelin kiharoista

Sahramipullat tunnetaan monella nimellä. Ruotsissa ne ovat nimeltään lussekater, lussebullar tai saffranskusar. Enkelin kiharoista muotonsa saaneet pullat leivotaan perinteiseen tapaan Lucian päivän aamuksi, jolloin perheen oma Lucia tarjoaa perheelle pullia aamukahvin kera.

2. Piparipulla yhdistää kaksi klassikkoa

Kun pullataikinan sisään kiepautetaan valmista piparitaikinaa, tuloksena on kahden suosikkileivonnaisen yhdistelmä, eli makean mausteinen piparipulla. Tätä kannattaa testata – voimme taata, ettet tule pettymään!

3. Saksalaisessa stollenissa maistuvat kuivatut hedelmät

Stollen on runsas saksalainen joulupulla, jossa ei säästellä täytteitä. Taikinan mehevyyden salaisuus on mantelimassa, ja lisäksi taikinan sekaan upotetaan konjakilla maustettu hedelmäseos.

4. Bostonkakku pukeutuu jouluun

Bostonkakku, tuo iki-ihana kierrepullakakku, saa jouluiset täytteet rusinoista, pähkinäsekoituksesta ja fariinisokerista. Samat ainekset toimivat myös kauniina koristeina.

5. Suklaa ja pipari ne yhteen soppii!

Suklaa-piparipulla on varma herkkuhitti joulupöytään! Vuokapullan täyte valmistetaan tummasta suklaasta ja piparimuruista. Makoisat raidat paljastuvat leikatessa.

6. Pullapitko, joka maistuu sahramilta

Pullapitkon taikinan maun salaisuus on vaniljarahka ja sahrami, josta myös pitkon upea keltainen väri on peräisin. Kokonaisuuden kruunaa täytteen appelsiini-inkiväärihillo.

7. Kranssitaanko tyrnin tahtiin?

Tyrnipullakranssi on näyttävä tarjottava joulupöytään. Tähän kranssiin keitetään täytteeksi hillo pakastetuista tyrneistä ja marmeladisokerista. Leivo kerralla kaksi kranssia ja anna toinen vaikka lahjaksi.

8. Olgan taatelikranssista ei jäänyt kuvauksissa murustakaan yli...

Olgan taatelikranssin syvä maku leivotaan taikinaan spelttijauhoilla ja intiaanisokerilla. Täytteessä ihastuttavat taatelit, jotka maustetaan neilikalla. Siinäpä vasta yhdistelmä, jota pitää ehdottomasti testata!

9. Yksi jättikanelipulla, kiitos!

Gluteenittomassa jättikanelipullassa riittää herkuteltavaa isollekin porukalle. Vaahterasiirappitahnalla ja pekaanipähkinöillä aateloitu leivonnainen tekee yhteisestä kahvihetkestä erityisen.

10. Tähtipulla tuikkii joulupöydässä

Tähtipulla on korvapuustifanin ykkösvalinta joulupöytään. Upea muoto saa herkuttelijat huokaamaan onnesta. Leivo pullatähtiä myös lahjaksi tai myyjäisiin.

Kommentoi »