4,6(14)
Näyttävä tähtipulla – kieputtele sakarat helposti vaihekuvien avulla!
Kasvis
2 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 10 min
Passiivinen 1 h 10 min
Onko tässä kaunein pulla ikinä? Näyttävän tähtipullan leipominen ei ole vaikeaa, mutta vaatii kaulintavaiheessa hiukan viitseliäisyyttä. Pulla täytetään korvapuusteista tutuilla voilla, sokerilla ja kanelilla ja muscovadosokeri antaa pullaan ihanan aromin.
24.2.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
1 kpl
Pullataikina
50 ghiivaa
5 dlkevytmaitoa
1 1/2 dlsokeria
14 dlvehnäjauhoja (noin)
2 tlkardemummaa
1 tlsuolaa
1 muna
150 gvoita
Täyte
50 gvoita
2 dlmuscovadosokeria
1 rklkanelia
Voitelu
1 muna
Koristelu
2 rklraesokeria

Tähtipulla – ohje:

 1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja noin 6 dl vehnäjauhoja. Sekoita vellimäiseksi taikinajuureksi.
 2. Peitä kulho liinalla ja nosta se lämpimään vesihauteeseen.
 3. Kun juuri kuplii, eli noin 10 min kuluttua, hiiva on herännyt ja voit alustaa taikinaan muut aineet.
 4. Nosta taikinakulho vesihauteesta.
 5. Sekoita juureen kardemumma, suola, muna ja pehmeä voi. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes saat käsistä irtoavan, mutta vielä pehmeän taikinan. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia, jotta pullaan muodostuu hyvä sitko.
 6. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa se neljään palaan. Kauli palat pyöreiksi levyiksi (Ø noin 24 cm). Kun kaulit taikinaa, varmista ettei se jää kiinni pöytään. (Jos taikinalevy tarttuu pöytään, sen irrottaminen on hankalaa. Näin pyörylöistä ei tule saman kokoisia.)
 7. Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kaneli. Nosta taikinapyörylät päällekkäin siten, että levität kolmeen väliin voi-sokeriseosta. Paina lasilla päällimmäiseen taikinalevyyn pullalle keskusta, ja leikkaa reuna terävällä veitsellä kahteentoista sektoriin.
 8. Kieputa kaksi vierekkäistä taikinasektoria kaksi kierrosta vastakkaisiin suuntiin ja paina päät huolellisesti yhteen. Tee näin kaikille sektoreille.
 9. Peitä pulla liinalla ja anna sen kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Mikäli päät aukeavat kohotuksen aikana, paina ne uudestaan kiinni.
 10. Voitele tähtipulla munalla ja ripottele sen keskustan päälle raesokeria. Paista tähtipullaa 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia.
 • Pyörittele mahdollisesti yli jäänyt taikina pikkupulliksi, voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
 • Täytteeksi sopii voi-sokeri-kanelin sijaan suklaalevite esim. Nutella. Kuvio tulee näkyviin, kun täyte on tummempaa kuin taikina.  
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Sekoita täytteen huoneenlämpöiseen voihin sokeri ja kaneli. Levitä täyte tasaisesti pyöreälle taikinalevylle. Nosta päälle toinen taikinalevy. Levitä reilu kerros täytettä ja nosta päälle taikinalevy. Tee samoin kolmas kerros. Neljäs taikinapyörylä toimii kantena.
Vaihe 2
Paina keskelle, päällimmäiseen levyyn juomalasin avulla ympyrä. Leikkaa taikina terävällä veitsellä 12 osaan seuraavasti: ensin neljä viiltoa (pohjoinen, etelä, itä, länsi) ja sitten väliin jääneisiin sektoreihin jokaiseen kaksi viiltoa.
Vaihe 3
Kieputa kahta taikinasektoria kerrallaan vastakkaisiin suuntiin, eli vasemmassa kädessä olevaa vasemmalle ja oikeassa kädessä olevaa oikealle. Paina niiden päät huolellisesti yhteen.
Vaihe 4
Kun kaikki taikinaosat on kieputettu, muodostuu pullasta kaunis tähti. Kohota pullaa noin 45 minuuttia leivinliinan alla. Voitele munalla ennen paistamista, niin saat pullaan kauniin pinnan.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.