Maku

Stollen

2 h 10 min
0
0

Stollen

MU
0
0
Teksti Sini Garam
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlsokeria
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita
  • 4 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 2 dlrusinoita (hienonnettuna)
  • 2 dlkuivattua aprikoosia (pilkottuna)

Päälle

  • 75 gvoita
  • 2 dltomusokeria

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Lisää kädenlämpöiseen maitoon murennettu hiiva, suola ja sokeri. Sekoita jauhot taikinaan hyvin alustaen. Lisää pehmeä rasva, appelsiinin raastettu kuori, mantelirouhe, rusinat ja aprikoosit. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia).

Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikinapaloista pitkänomaiset levyt ja taita levyt kaksinkerroin siten, että yläreunan alta näkyy vähän alareunaa.

Kohota pullat hyvin liinan alla ja paista 175 asteen uuninlämmössä 30–40 minuuttia.

Voitele stollen kerran paiston aikana ja uunista ottamisen jälkeen sulatetulla rasvalla. Ripottele stollenin pinnalle runsaasti tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä