Tyrnipullakranssi – majesteettinen herkku, jonka kierteistä paljastuu kirpsakkaa hilloa
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Tyrnipullakranssin kierteiden sisältä löytyy raikasta tyrnihilloa. Näyttävästä kranssista riittää pala useammalle pullan syöjälle. Ohjeella syntyy kaksi kranssia, joten toisen voit antaa vaikka lahjaksi!
Tee ensin täyte. Mittaa tyrnit ja marmeladisokeri kattilaan. Keitä hilloa hiljalleen 10–15 minuuttia. Siivilöi hillo ja jäähdytä.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita lähes kaikki jauhot joukkoon ja vaivaa taikinaa hetki.
Lisää huoneenlämpöinen margariini. Alusta lopuksi joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
Peitä kulho liinalla ja kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, 30–60 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinasta noin 50 x 30 -senttinen levy. Levitä puolet hillosta päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa pötkö keskeltä pitkittäin halki, mutta jätä toinen pää leikkamatta. Kääntele palmikoksi ja muotoile se pyöreäksi kranssiksi. Valmista toinen kranssi samalla tapaa.
Peitä kranssit liinalla ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa 40–60 minuuttia kaksinkertaisiksi.
Voitele halutessasi soijavanukkaalla ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–30 minuuttia.