


Gluteeniton jättikanelipulla – spiraaliksi kieputetusta suosikista riittää isollekin joukolle
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Reippaasti kanelinen ja pähkinäinen spiraalipulla syntyy gluteenittomista aineksista. Taikinaa on hieman tavallista vaikeampaa käsitellä, mutta maku palkitsee ylimääräisen vaivan.
Reseptin ainekset
8–10 palaa
2 ½ dl
mantelijuomaa (makeuttamaton)
25 g
hiivaa
1 ½ tl
psylliumia
1
muna
1 dl
muscovadosokeria
½ tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
75 g
voita tai margariinia
1 ½ dl
mantelijauhoa
1 tl
ksantaania
4 ½–5 dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
Täyte
100 g
voita tai margariinia
1 dl
muscovadosokeria
2 tl
kanelia
2 dl
pekaanipähkinöitä (rouhittuna)
Voiteluun
1
muna
Vaahterasiirappitahna
3 rkl
vaahterasiirappia
1 dl
tomusokeria
Gluteeniton jättikanelipulla – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelimaitoon. Lisää psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.
- Sekoita joukkoon muna, sokeri, mausteet, pehmeä voi, mantelijauho ja ksantaani. Sekoita taikinaan gluteeniton jauhoseos desi kerrallaan.
- Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli taikinasta jauhoa apuna käyttäen noin 25 × 60 sentin levy.
- Sekoita täytteeksi pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Rouhi pähkinät. Levitä voiseos taikinalle ja ripottele pähkinärouhe tasaisesti päälle. Leikkaa levyn pitkältä sivulta 6 kappaletta noin 4 senttiä leveää nauhaa. Kääri ensimmäinen nauha rullaksi. Jatka muilla nauhoilla pullaa isommaksi keräksi.
- Nosta pulla voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun valurautapannuun.
- Peitä pulla liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pulla munalla.
- Paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.
- Sekoita notkea kuorrutus ja pursota se jäähtyneen pullan pinnalle. Viimeistele jättikanelipulla pähkinöillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat