Gluteeniton jättikanelipulla – spiraaliksi kieputetusta suosikista riittää isollekin joukolle

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Reippaasti kanelinen ja pähkinäinen spiraalipulla syntyy gluteenittomista aineksista. Taikinaa on hieman tavallista vaikeampaa käsitellä, mutta maku palkitsee ylimääräisen vaivan.
GL
0
0
Julkaistu: 19.12.2018


Reseptin ainekset (8–10 palaa)

  • 2 ½ dl mantelijuomaa (makeuttamaton)
  • 25 ghiivaa
  • 1 ½ tl psylliumia
  • 1muna
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 75 gvoita tai margariinia
  • 1 ½ dl mantelijauhoa
  • 1 tlksantaania
  • 4 ½–5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

Täyte

  • 100 gvoita tai margariinia
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 2 tlkanelia
  • 2 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuna)

Voiteluun

  • 1muna

Vaahterasiirappitahna

  • 3 rklvaahterasiirappia
  • 1 dltomusokeria
Tulosta

Gluteeniton jättikanelipulla leivotaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelimaitoon. Lisää psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon muna, sokeri, mausteet, pehmeä voi, mantelijauho ja ksantaani. Sekoita taikinaan gluteeniton jauhoseos desi kerrallaan.
  3. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli taikinasta jauhoa apuna käyttäen noin 25 × 60 sentin levy.
  4. Sekoita täytteeksi pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Rouhi pähkinät. Levitä voiseos taikinalle ja ripottele pähkinärouhe tasaisesti päälle. Leikkaa levyn pitkältä sivulta 6 kappaletta noin 4 senttiä leveää nauhaa. Kääri ensimmäinen nauha rullaksi. Jatka muilla nauhoilla pullaa isommaksi keräksi.
  5. Nosta pulla voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun valurautapannuun.
  6. Peitä pulla liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pulla munalla.
  7. Paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.
  8. Sekoita notkea kuorrutus ja pursota se jäähtyneen pullan pinnalle. Viimeistele jättikanelipulla pähkinöillä.
Kommentoi »