Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton jättikanelipulla – spiraaliksi kieputetusta suosikista riittää isollekin joukolle

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Reippaasti kanelinen ja pähkinäinen spiraalipulla syntyy gluteenittomista aineksista. Taikinaa on hieman tavallista vaikeampaa käsitellä, mutta maku palkitsee ylimääräisen vaivan.

19.12.2018
Reseptin ainekset
8–10 palaa
2 ½ dl
mantelijuomaa (makeuttamaton)
25 g
hiivaa
1 ½ tl
psylliumia
1
muna
1 dl
muscovadosokeria
½ tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
75 g
voita tai margariinia
1 ½ dl
mantelijauhoa
1 tl
ksantaania
4 ½–5 dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
Täyte
100 g
voita tai margariinia
1 dl
muscovadosokeria
2 tl
kanelia
2 dl
pekaanipähkinöitä (rouhittuna)
Voiteluun
1
muna
Vaahterasiirappitahna
3 rkl
vaahterasiirappia
1 dl
tomusokeria

Gluteeniton jättikanelipulla – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelimaitoon. Lisää psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon muna, sokeri, mausteet, pehmeä voi, mantelijauho ja ksantaani. Sekoita taikinaan gluteeniton jauhoseos desi kerrallaan.
  3. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli taikinasta jauhoa apuna käyttäen noin 25 × 60 sentin levy.
  4. Sekoita täytteeksi pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Rouhi pähkinät. Levitä voiseos taikinalle ja ripottele pähkinärouhe tasaisesti päälle. Leikkaa levyn pitkältä sivulta 6 kappaletta noin 4 senttiä leveää nauhaa. Kääri ensimmäinen nauha rullaksi. Jatka muilla nauhoilla pullaa isommaksi keräksi.
  5. Nosta pulla voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun valurautapannuun.
  6. Peitä pulla liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pulla munalla.
  7. Paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.
  8. Sekoita notkea kuorrutus ja pursota se jäähtyneen pullan pinnalle. Viimeistele jättikanelipulla pähkinöillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt