4,1(10)
Sahramipullapitko
Kasvis
2 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Sahramilla värjätty ja hillolla täytetty rahkapullapitko syntyy ilman letittämistä. Leikkaa rullalle kiepautettu taikina keskeltä kahtia ja väännä rennosti kierteelle. Superkaunis pitko on myös supermehevä!
Julkaistu 18.4.2016
Maku
Reseptin ainekset
30 annosta
Taikina
150 gvoita
2 dltäysmaitoa
200 gvaniljarahkaa
1/2 gsahramia (+ 2 rkl kuumaa vettä)
30 ghiivaa
1muna
1 rklkardemummaa
1/2 tlsuolaa
10–11 dlvehnäjauhoja
Täyte
284 ghilloa (appelsiini-inkivääri, St. Dalfour)
Voiteluun ja päälle
1muna
1 rklmantelirouhetta

Sahramipullapitko – ohje:

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja vaniljarahka. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi.
  2. Kaada voi-maitoseos kulhoon. Lisää vesitilkkaan liuotettu sahrami ja murenna sekaan hiiva. Lisää muna, kardemumma ja suola.
  3. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Vaivaa 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
  4. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi (noin tunti).
  5. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Kauli ohuemmaksi levyksi (noin 30 cm x 40 cm).
  6. Levitä taikinalevylle hillo. Kääri taikina rullalle kääretortun tapaan.
  7. Leikkaa taikinarulla halki pituussuunnassa terävällä veitsellä. Kierrä rullan puolikkaat yhteen kierrepitkoksi. Sulje päät tiiviisti taittamalla ne pitkon alle.
  8. Voitele pitko vatkatulla munalla. Ripottele päälle mantelirouhetta.
  9. Paista sahramipullapitkoa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pitko on kypsä ja saanut kauniin värin.

Vinkit!

  • Tässä pitkossa ei ole sokeria, sillä vaniljarahka ja hillo hoitavat pullan makeuttamisen.
  • Voit halutessasi jättää sahramin pois taikinasta. Hillona voit käyttää myös tavallista appelsiinihilloa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.