1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.
2. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu margariini. Taikina saa olla pehmeää ja kimmoisaa. Alusta taikinaa vielä, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
3. Tee täyte. Sulata voi pannulla ja lisää muut täytteen ainekset joukkoon. Sekoittele miedolla lämmöllä muutama minuutti.
4. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetun alustan päällä. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (noin 40 x 25 senttiä). 5. Levitä täyte taikinalevylle, jätä reunoihin pari senttiä ilman täytettä. Rullaa taikina pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin 5 sentin paksuisia paloja.
6. Voitele kakkuvuoka, jonka halkaisija on 25–28 senttiä. Laita palat vuokaan täytepuoli ylöspäin ympyräksi ja keskelle yksi pala. Anna kakun kohota liinan alla noin tunnin ajan.
7. Voitele joulubostonkakku kananmunalla. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.
8. Anna kakun jäähtyä hieman. Koristele joulubostonkakku sokerikuorruttella, rusinoilla ja pähkinäsekoituksella. (Voit käyttää valmista sokerikuorrutetta tai sekoittaa 1 dl tomusokeria ja 2–3 tl vettä. Laita täyte minigrippussiin, tee pieni aukko yhteen kulmaan ja pursota kakulle).
Katso lisää ohjeita jouluruoka-osiostamme ja jälkiruoaksi kaikki ihanat joululeivonnaiset!