Suklaa-piparipulla – piparimurut saavat kierrepullan maistumaan joululta
Kasvis
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h
Suklaa-piparipullan pehmeistä, briossitaikinasta valmistetuista kierteistä paljastuu suloisen piparinen suklaatäyte. Tämä herkkupulla on joulunajan varma hitti!
Lämmitä maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola. Lisää puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
Lisää munat, kuutioitu voi ja loput jauhoista. Vaivaa vähintään viisi minuuttia. Voit tehdä taikinan myös yleiskoneella. Anna silloin koneen vaivata taikinaa hiljalleen noin 10 minuuttia.
Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Jäähdytä hetki. Sekoita joukkoon sokeri ja kaakaojauhe. Leikkaa piparkakut veitsellä muruiksi.
Kauli pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (45 cm × 35 cm). Levitä täyte levyn pintaan ja ripottele päälle piparimurut. Käännä levy lyhyeltä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja nipistä liitoskohta kiinni.
Leikkaa rulla neljään osaan. Nosta rullat pystyyn vierekkäin leipävuokaan (pituus 30 cm ja vetoisuus 2 l). Peitä vuoka leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Voitele munalla.
Paista suklaa-piparipullaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.