4,2(6)
Suklaa-piparipulla – piparimurut saavat kierrepullan maistumaan joululta
Kasvis
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h
Suklaa-piparipullan pehmeistä, briossitaikinasta valmistetuista kierteistä paljastuu suloisen piparinen suklaatäyte. Tämä herkkupulla on joulunajan varma hitti!
25.11.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Briossitaikina
1 dlkevytmaitoa
25 gtuorehiivaa
¾ dlsokeria
½ tlsuolaa
6 dlvehnäjauhoja
2munaa
100 gvoita
Täyte
100 gtummaa suklaata
100 gvoita
2 dlsokeria
2 rklkaakaojauhetta
8piparkakkua rouhittuna
Voitelu
1muna

Suklaa-piparipulla – ohje:

  1. Lämmitä maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola. Lisää puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää munat, kuutioitu voi ja loput jauhoista. Vaivaa vähintään viisi minuuttia. Voit tehdä taikinan myös yleiskoneella. Anna silloin koneen vaivata taikinaa hiljalleen noin 10 minuuttia.
  3. Kohota taikinaa jääkaapissa liinalla peitettynä tunti.
  4. Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Jäähdytä hetki. Sekoita joukkoon sokeri ja kaakaojauhe. Leikkaa piparkakut veitsellä muruiksi.
  5. Kauli pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (45 cm × 35 cm). Levitä täyte levyn pintaan ja ripottele päälle piparimurut. Käännä levy lyhyeltä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja nipistä liitoskohta kiinni.
  6. Leikkaa rulla neljään osaan. Nosta rullat pystyyn vierekkäin leipävuokaan (pituus 30 cm ja vetoisuus 2 l). Peitä vuoka leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Voitele munalla.
  7. Paista suklaa-piparipullaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.