


Suklaa-piparipulla – piparimurut saavat kierrepullan maistumaan joululta
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min
Suklaa-piparipullan pehmeistä, briossitaikinasta valmistetuista kierteistä paljastuu suloisen piparinen suklaatäyte. Tämä herkkupulla on joulunajan varma hitti!
Reseptin ainekset
10 annosta
Briossitaikina
1 dl
kevytmaitoa
25 g
tuorehiivaa
¾ dl
sokeria
½ tl
suolaa
6 dl
vehnäjauhoja
2
munaa
100 g
voita
Täyte
100 g
tummaa suklaata
100 g
voita
2 dl
sokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
8
piparkakkua rouhittuna
Voitelu
1
muna
Suklaa-piparipulla – ohje:
- Lämmitä maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola. Lisää puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää munat, kuutioitu voi ja loput jauhoista. Vaivaa vähintään viisi minuuttia. Voit tehdä taikinan myös yleiskoneella. Anna silloin koneen vaivata taikinaa hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Kohota taikinaa jääkaapissa liinalla peitettynä tunti.
- Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Jäähdytä hetki. Sekoita joukkoon sokeri ja kaakaojauhe. Leikkaa piparkakut veitsellä muruiksi.
- Kauli pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (45 cm × 35 cm). Levitä täyte levyn pintaan ja ripottele päälle piparimurut. Käännä levy lyhyeltä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja nipistä liitoskohta kiinni.
- Leikkaa rulla neljään osaan. Nosta rullat pystyyn vierekkäin leipävuokaan (pituus 30 cm ja vetoisuus 2 l). Peitä vuoka leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Voitele munalla.
- Paista suklaa-piparipullaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat