Maku

Olgan Taatelikranssi

2 h 15 min
5
2

Olga Temonen leipoo mielellään spelttijauhoilla ja tummalla intiaanisokerilla. Mehevän ja talvisen pullakranssin hän täyttää jouluisasti kuivatuilla taateleilla ja neilikalla, ja taivuttaa komeuden hevosenkengän muotoon. Tässä on ihana joulupulla!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (2 kpl)

Pullataikina

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria (intiaani)
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 14-15 dlspelttijauhoja (esim. Sunspelt puolikarkea alkuvehnäjauho)
  • 150 gvoita (pehmeää)

Täyte

  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 400 gkuivattuja taateleita (pehmeitä, silputtuna)
  • 1 - 1 1/2 tlneilikkaa
  • 2 dlsokeria (intiaani)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 2 rklraesokeria
  • 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 45 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
MITÄ PIDIT?
5