Kotivinkki

Hyviä tähderuokia

Hyviä tähderuokia

Tähderuokien kokkailussa ei kannata kangistua resepteihin, vaan olla luova ja uskoa makuaistiinsa. Keittiön ylijäämät johdattavat kohti uusia ruokaseikkailuja.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Mainos

Hyviä tähderuokia

Munakas

Käytä munakkaaseen kinkunrippeet, pihvin tai jauhelihakastikkeen jämät, ruoanvalmistuskermojen tilkat, juustonkannat ja -murut.

Pirtelöt ja smoothiet

Ryppyposkiset omenat, tummuneet banaanit ja muut vanhentuneet hedelmät raikastuvat jogurtin tai rahkan kanssa soseutettaessa.

Kasvisosekeitto

Yhdistä 1 litra kasvislientä ja 1 litra pilkottuja tai raastettuja kasviksia ja ylijääneitä lisäkekasviksia. Keitä kypsiksi, soseuta ja pehmennä makua sulate- tai tuorejuustolla tai kermavalmisteella.

Köyhät ritarit

Tee kuivahtaneesta vaaleasta limpusta tai paahtoleivästä makeita ritareita. Mausta munamaito kardemummalla, sokerilla ja vaniljasokerilla.

Perunarieskat

Leivo ylijäänyt perunasose rieskoiksi. Yhdistä 4 dl sosetta, kananmuna ja 3 dl vehnäjauhoja. Painele rieskat leivinpaperille ja paista 275-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Itse leivottu leipä

Hyödynnä leipätaikinan nesteeseen piimän, kerman, maidon, kermaviilin, jogurtin ja rahkan jämät. Kolua kuiva-ainekaapista löytyviä pussin pohjia taikinaan. Raasta kasviksia taikinan joukkoon.

Kinuskikastike

Tyhjennä vanhentunut kuohu- tai vispikermapurkki kattilaan. Lisää 1 dl sokeria ja 1 dl fariinisokeria. Keitä kiehuen noin 5 minuuttia. Kinuski säilyy jääkaapissa useita viikkoja. 

Kotivinkki 20/2013

Hävikkiviikkoa vietetään 4.-10.11.2013

Katso lisää vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen, tietoa tapahtumista ja tähderuokaideoita:

Katso myös:

Julkaistu: 6.11.2013
Katso myös nämä