Porkkanaraastesämpylät

1 h 37 min
4
0

Porkkanaraastesämpylät

Porkkanasämpylät leivotaan ilman rasvaa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 14 dlvehnäjauhoja (noin)
  • 3 kplporkkanaa (raastettuna)

Tee näin

1 h 37 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 12 min

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri ja suola.

Alusta jauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Jätä taikina niin löysäksi, kuin se työstämisen kannalta on mahdollista. Peittele kulho liinalla, ja jätä taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jos se on hyvin löysää, vaivaa mukaan hiukan lisää jauhoja.

Tee taikinasta pötkö ja jaa se 18 palaan. Muotoile palat sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Peittele liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.

Paista kohonneita sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä