


Porkkanaraastesämpylät
1 h 37 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 12 min
Porkkanaraastesämpylät valmistuvat nopeasti vaikka iltapalalle.
Reseptin ainekset
18 kpl
Porkkanaraastesämpylät
5 dl
kevytmaitoa
25 g
tuorehiivaa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
14 dl
vehnäjauhoja (noin)
3 kpl
porkkanaa (raastettuna)
Porkkanaraastesämpylät – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola.
- Alusta jauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Jätä taikina niin löysäksi, kuin se työstämisen kannalta on mahdollista. Peittele kulho liinalla, ja jätä taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jos se on hyvin löysää, vaivaa mukaan hiukan lisää jauhoja.
- Tee taikinasta pötkö ja jaa se 18 palaan. Muotoile palat sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Peittele liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.
- Paista kohonneita porkkanaraastesämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat