Maku

Puurosämpylät

24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 h
Löytyykö kattilasi pohjalta kylmää aamuista puuroa? Upota se sämpylätaikinaan, niin hävikki muuttuu nopeasti herkuksi.
MA
MU
4.1
3
Julkaistu 13.1.2016


Reseptin ainekset (20 kpl)

Raski

  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 3 dlvettä (kylmää, tai kivennäisvettä)

Lisäksi

  • 3 dlkaurapuuroa (tai muuta kylmää puuroa)
  • 1 dlvettä (kylmää)
  • 1 tlkuivahiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlvehnäjauhoja (noin)
  • 2 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
Tulosta

Puurosämpylät leivotaan näin:

  1. Mittaa raskin aineet kulhoon ja sekoita. Peitä kulho kelmulla. Anna raskin levätä huoneenlämmössä 8–24 tuntia.
  2. Kumoa raski yleiskoneen taikinakulhoon (tai jatka leipomista käsin). Lisää puuro, vesi, kuivahiiva ja suola. Käynnistä kone. Kun taikina on sekoittunut, lisää jauhoja, kunnes taikina on koossapysyvää, mutta vielä melko löysää.
  3. Anna koneen vaivata taikinaa noin 10 minuuttia.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hiukan. Jätä taikina niin löysäksi kuin se on käsittelyn kannalta mahdollista.
  5. Ota taikinasta lastalla paloja ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Sämpylät voivat hyvin olla epämuotoisia. Ripottele puurosämpylöiden päälle hiukan jauhoja ja peittele ne liinalla. Anna kohota noin 40 minuuttia.
  6. Paista puurosämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Jos haluat sämpylöiden pinnasta rapeita, laita uunin pohjalle laakeaan astiaan pari desiä kuumaa vettä. Älä myöskään peitä sämpylöitä leivinliinalla niiden jäähtyessä.

3 kommenttia