Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mehevä piimäkakku ja suolainen kinuskikastike

Mehevässä piimäkakussa maistuvat lämpimät mausteet. Viimeistele kakku ihanalla kinuskikastikkeella, jossa on aavistus suolan makua!

13.12.2016
Reseptin ainekset
10 annosta
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1/2 tl
neilikkaa
3 rkl
tummaa siirappia
100 g
voita (sulatettuna)
3 dl
piimää
Kinuskikastike
2 dl
kuohukermaa
1 1/2 dl
fariinisokeria
1/2 tl
suolaa

Mehevä piimäkakku ja suolainen kinuskikastike – ohje:

  1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, ruokasooda ja mausteet. Lisää joukkoon siirappi, sulatettu voi ja piimä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettu kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tuntui.
  3. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla – kypsästä kakusta ei jää tikulla kakkuun tökätessä taikinaa. Anna jäähtyä ja kumoa lautaselle.
  4. Sekoita kattilassa kuohukerma ja fariinisokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen minuutin ajan. Mausta kastike suolalla.
  5. Anna jäähtyä ja kaada kastike kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!

Etsitkö perinteisen piimäkakun ohjetta? Kurkkaa tämä huippusuosittu piimäkakkumme!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt