Ruoka
Maku

Mehevä piimäkakku ja suolainen kinuskikastike

4.25
0

Mehevä piimäkakku ja suolainen kinuskikastike

Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mehevässä piimäkakussa maistuvat lämpimät mausteet. Viimeistele kakku ihanalla kinuskikastikkeella, jossa on aavistus suolan makua!

Ainekset (10 annosta)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 3 rkltummaa siirappia
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 3 dlpiimää

Kinuskikastike

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, ruokasooda ja mausteet. Lisää joukkoon siirappi, sulatettu voi ja piimä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettu kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tuntui.

Kokeile kakun kypsyyttä tikulla – kypsästä kakusta ei jää tikulla kakkuun tökätessä taikinaa. Anna jäähtyä ja kumoa lautaselle.

Sekoita kattilassa kuohukerma ja fariinisokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen minuutin ajan. Mausta kastike suolalla.

Anna jäähtyä ja kaada piimäkakun päälle juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.25