


Mehevä piimäkakku ja suolainen kinuskikastike
Mehevässä piimäkakussa maistuvat lämpimät mausteet. Viimeistele kakku ihanalla kinuskikastikkeella, jossa on aavistus suolan makua!
Reseptin ainekset
10 annosta
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1/2 tl
neilikkaa
3 rkl
tummaa siirappia
100 g
voita (sulatettuna)
3 dl
piimää
Kinuskikastike
2 dl
kuohukermaa
1 1/2 dl
fariinisokeria
1/2 tl
suolaa
Mehevä piimäkakku ja suolainen kinuskikastike – ohje:
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, ruokasooda ja mausteet. Lisää joukkoon siirappi, sulatettu voi ja piimä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettu kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tuntui.
- Kokeile kakun kypsyyttä tikulla – kypsästä kakusta ei jää tikulla kakkuun tökätessä taikinaa. Anna jäähtyä ja kumoa lautaselle.
- Sekoita kattilassa kuohukerma ja fariinisokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kuplia hiljalleen minuutin ajan. Mausta kastike suolalla.
- Anna jäähtyä ja kaada kastike kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Etsitkö perinteisen piimäkakun ohjetta? Kurkkaa tämä huippusuosittu piimäkakkumme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat