


Kasviscurry
50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 10 min
Kasviscurry on herkullinen kasvisruoka, jota voit varioida loputtomiin kasviksia vaihtamalla. Kasviscurry sopii niin pääruoaksi kuin lisäkkeeksi, suosittelemme!
Reseptin ainekset
5 annosta
Kasviscurry
200 g
parsakaalia
200 g
kesäkurpitsaa
100 g
vihreitä papuja
3
porkkanaa
1 tl
rypsiöljyä
1 rkl
currytahnaa (punaista)
6 dl
kookosmaitoa
2–3 rkl
kalakastiketta
2 tl
sokeria
3
kaffirlimetinlehteä
270 g
tofua
1
tuore chili (hienonnettuna, siemenet poistettuna)
1 dl
tuoretta korianteria (hienonnettuna)
Kasviscurry valmistuu näin:
- Huuhtele parsakaali ja leikkaa pieniksi kukinnoiksi. Voit käyttää myös parsakaalin vartta, jos se ei ole puumainen. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa pitkittäin neljään osaan. Viipaloi suikaleet.
- Huuhtele pavut ja leikkaa poikittain muutamaan osaan. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi.
- Kuumenna öljy vokissa tai kattilassa. Lisää curry ja sekoita punaiseksi. Lisää 2 dl kookosmaitoa, kalakastike, sokeri ja kaffirlimetinlehdet.
- Nosta joukkoon ensin porkkanat ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Lisää muut esikäsitellyt kasvikset. Anna hautua 5–10 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.
- Lisää loppu kookosmaito, kuutioitu tofu ja chilit. Kiehauta.
- Lisää joukkoon korianteri juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa punaisen kasviscurryn kanssa basmatiriisiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat