Maku

Punainen kasviscurry

50 min
0
0

Punainen kasviscurry

GL
LA
MA
MU
0
0
Punainen kasviscurry on herkullinen kasvisruoka, jota voit varioida loputtomiin kasviksia vaihtamalla. Kasviscurry sopii niin pääruoaksi kuin lisäkkeeksi, suosittelemme!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 200 gparsakaalia
  • 200 gkesäkurpitsaa
  • 100 gvihreitä papuja
  • 3 kplporkkanaa
  • 1 tlrypsiöljyä
  • 1 rklcurrytahnaa (punaista)
  • 6 dlkookosmaitoa
  • 1/2 dlkalakastiketta
  • 2 tlsokeria
  • 3 kplkaffirlimetinlehteä
  • 270 gtofua
  • 1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna, siemenet poistettuna)
  • 1 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN10 min

Huuhtele parsakaali ja leikkaa pieniksi kukinnoiksi. Voit käyttää myös parsakaalin vartta, jos se ei ole puumainen. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa pitkittäin neljään osaan. Viipaloi suikaleet.

Huuhtele pavut ja leikkaa poikittain muutamaan osaan. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi.

Kuumenna öljy vokissa tai kattilassa. Lisää curry ja sekoita punaiseksi. Lisää 2 dl kookosmaitoa, kalakastike, sokeri ja kaffirlimetinlehdet.

Nosta joukkoon ensin porkkanat ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Lisää muut esikäsitellyt kasvikset. Anna hautua 5–10 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Lisää loppu kookosmaito, kuutioitu tofu ja chilit. Kiehauta.

Lisää joukkoon korianteri juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa punaisen kasviscurryn kanssa basmatiriisiä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä