Maku

Kasviscurry

50 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
10 min
Kasviscurry on herkullinen kasvisruoka, jota voit varioida loputtomiin kasviksia vaihtamalla. Kasviscurry sopii niin pääruoaksi kuin lisäkkeeksi, suosittelemme!
GL
LA
MA
MU
3.3
1
Julkaistu: 6.10.2014


Ainekset (5 annosta)

Kasviscurry

  • 200 gparsakaalia
  • 200 gkesäkurpitsaa
  • 100 gvihreitä papuja
  • 3porkkanaa
  • 1 tlrypsiöljyä
  • 1 rklcurrytahnaa (punaista)
  • 6 dlkookosmaitoa
  • 2–3 rklkalakastiketta
  • 2 tlsokeria
  • 3 kaffirlimetinlehteä
  • 270 gtofua
  • 1tuore chili (hienonnettuna, siemenet poistettuna)
  • 1 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
Tulosta

Kasviscurry valmistuu näin:

  1. Huuhtele parsakaali ja leikkaa pieniksi kukinnoiksi. Voit käyttää myös parsakaalin vartta, jos se ei ole puumainen. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa pitkittäin neljään osaan. Viipaloi suikaleet.
  2. Huuhtele pavut ja leikkaa poikittain muutamaan osaan. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi.
  3. Kuumenna öljy vokissa tai kattilassa. Lisää curry ja sekoita punaiseksi. Lisää 2 dl kookosmaitoa, kalakastike, sokeri ja kaffirlimetinlehdet.
  4. Nosta joukkoon ensin porkkanat ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Lisää muut esikäsitellyt kasvikset. Anna hautua 5–10 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.
  5. Lisää loppu kookosmaito, kuutioitu tofu ja chilit. Kiehauta.
  6. Lisää joukkoon korianteri juuri ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa punaisen kasviscurryn kanssa basmatiriisiä.
1 kommentti