Maku

Pannupizza

1 h 45 min
5
1

Pannupizza

MU
1
5
Ihanin iltaherkku on muhkea ja mehevä pannupizza! Retropizzan paksulle pohjalle levitetään tomaattikastiketta, palvikinkkua, paprikaa ja oliiveja.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Taikina

  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 400 gtomaattikastiketta (esim. Barilla Basil & Tomato -pastakastike)
  • 200 gkinkkua (palvi)
  • 1 kplpaprikaa (keltainen, pieni)
  • 1 kplpaprikaa (punainen, pieni)
  • 1 dloliiveja (kivettömiä, kalamata)
  • 150 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (raastetta, esim.emmentaali)

Leivinpaperille

  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Valmista taikina. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murenna hiiva veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti sekoittaen. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikina peitettynä noin tunti.

Levitä leivinpaperi uunipellille. Valuta paperille öljyä ja taputtele päälle taikina jauhotetuin käsin isoksi levyksi.

Levitä kastike pohjan päälle. Lisää sen päälle suikaloitu kinkku. Huuhtele ja suikaloi paprikat. Valuta oliivit. Levitä paprikat ja oliivit pizzalle. Viimeistele juustoraasteella.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pizza on kypsä ja kauniin värinen.

Vinkki!

Voit valmistaa taikinan edellisenä päivänä jääkaappiin kohoamaan. Peitä kulho lautasella, jotta taikina ei kohotessaan valu kulhon reunojen yli.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä