3,8(99)
Uunijuurekset – perinteinen ja maukas lisuke tuo väriä ruokapöytään
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Uunijuurekset ovat helppo lisäke niin arki- kuin viikonloppuruoalle. Tällä ohjeella valmistuvat perinteiset, klassiset uunijuurekset. Suosittelemme!
5.9.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Uunijuurekset
400 glanttua
300 gpalsternakkaa
2sipulia
3porkkanaa
2 rklrypsiöljyä
1 rkljuoksevaa hunajaa
2 tlyrttimaustesekoitusta (suolatonta, esim. Provence)
1 tlsuolaa

Uunijuurekset valmistuvat näin:

  1. Kuori juurekset. Kuutioi lanttu. Lohko palsternakat ja sipulit. Paloittele porkkanat.
  2. Kumoa juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet.
  3. Kumoa juurekset leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Paista uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Tarkista uunijuuresten kypsyys.

Uunijuurekset ovat monipuolisuudessaan vertaansa vailla, poimi vinkit!

Uunijuurekset ovat mainiota ruokaa niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Kun näet pilkkomisen vaivan, juurekset paahtuvat uunissa mahtavan makuisiksi kuin itsestään. Kokeile rohkeasti erilaisia juureksia ja kasviksia, kuten juuriselleriä ja -persiljaa, palsternakkaa, kyssäkaalia sekä puna- ja raitajuuria.

Uunijuureksia kannattaa tehdä kerralla iso satsi ja syödä useampana päivänä eri muodoissaan. Uunijuurekset toimivat erinomaisesti paitsi lisäkkeenä myös erilaisissa salaateissa ja keitoissa. Poimi ohjeet erilaisiin uunijuureksiin ja ideat uunijuuresten käyttöön!

Erilaisia uunijuuresreseptejä:

  • Valkosipuli ja timjami maustaa uunissa paahdetut punajuuret. Kokeile upeanväristä herkkua paitsi lisäkkeenä lihalle ja kalalle myös salaateissa ja erityisesti vuohenjuuston kera.
  • Paahdettu juuripersilja on elegantti mutta rento lisäke, kuin paremmat ranskalaiset! Juuripersiljan lempeän aromikkaassa maussa on häivähdys persiljaa ja mukulaselleriä. Paahtaminen ja tilkka hunajaa syventävät makua, macadamiapähkinät tuovat rapsakkuutta.
  • Kokeile paahtaa lohkottuja palsternakkoja kahvipapupedillä. Kahvipapupeti varaa lämpöä, ja juurekset paahtuvat tasaisesti.
  • Itämaiset uunijuurekset ovat kaunis ja herkullinen lisuke, joka viimeistellään fetalla, pistaaseilla ja granaattiomenan siemenillä.
  • Porkkanasta ja palsternakasta syntyy veikeä herkku hasselbackan perunoiden tyyliin. Ylleen hasselbackan uunijuurekset saavat rapean muruseoksen muun muassa kuivahtaneesta leivästä.

Ideoita uunijuuresten käyttöön:

22 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo