Maku

Uunijuurekset – perinteinen ja maukas lisuke tuo väriä ruokapöytään

1 h 5 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.84
22

Uunijuurekset ovat helppo lisäke niin arki- kuin viikonloppuruoalle. Tällä ohjeella valmistuvat perinteiset, klassiset uunijuurekset. Suosittelemme!
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (6 annosta)

Uunijuurekset

  • 400 glanttua
  • 300 gpalsternakkaa
  • 2sipulia
  • 3porkkanaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolatonta, esim. Provence)
  • 1 tlsuolaa
Ravintosisältö / 100g — 62 kcal

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Uunijuurekset valmistuvat näin:

  1. Kuori juurekset. Kuutioi lanttu. Lohko palsternakat ja sipulit. Paloittele porkkanat.
  2. Kumoa juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet.
  3. Kumoa juurekset leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Paista uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Tarkista uuijuuresten kypsyys.
MITÄ PIDIT?
3.84