Maku

Uunijuurekset – perinteinen ja maukas lisuke tuo väriä ruokapöytään

1 h 5 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen45 min
Uunijuurekset ovat helppo lisäke niin arki- kuin viikonloppuruoalle. Tällä ohjeella valmistuvat perinteiset, klassiset uunijuurekset. Suosittelemme!
GL
KA
LA
MA
MU
3.83
22
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (6 annosta)

Uunijuurekset

  • 400 glanttua
  • 300 gpalsternakkaa
  • 2sipulia
  • 3porkkanaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolatonta, esim. Provence)
  • 1 tlsuolaa
Ravintosisältö / 100g — 62 kcal
Tulosta

Uunijuurekset valmistuvat näin:

  1. Kuori juurekset. Kuutioi lanttu. Lohko palsternakat ja sipulit. Paloittele porkkanat.
  2. Kumoa juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet.
  3. Kumoa juurekset leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Paista uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Tarkista uuijuuresten kypsyys.
MITÄ PIDIT?
3.83