Uunijuurekset

1 h 5 min
3.8
22

Uunijuurekset

GL
KA
LA
MA
MU
22
3.8
Uunijuurekset ovat helppo lisäke niin arki- kuin viikonloppuruoalle. Tällä ohjeella valmistuvat perinteiset, klassiset uunijuurekset. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 glanttua
  • 300 gpalsternakkaa
  • 2 kplsipulia
  • 3 kplporkkanaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista uunijuurekset näin.

Kuori juurekset. Kuutioi lanttu. Lohko palsternakat ja sipulit. Paloittele porkkanat.

Kumoa juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet.

Kumoa juurekset leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.

Paista uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Tarkista juuresten kypsyys.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä