Uunijuurekset – perinteinen ja maukas lisuke tuo väriä ruokapöytään
1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
45 minUunijuurekset ovat helppo lisäke niin arki- kuin viikonloppuruoalle. Tällä ohjeella valmistuvat perinteiset, klassiset uunijuurekset. Suosittelemme!
GL
KA
LA
MA
MU
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.9.2018

Uunijuurekset – perinteinen ja maukas lisuke tuo väriä ruokapöytään
Ainekset (6 annosta)
Uunijuurekset
- 400 glanttua
- 300 gpalsternakkaa
- 2sipulia
- 3porkkanaa
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 rkljuoksevaa hunajaa
- 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolatonta, esim. Provence)
- 1 tlsuolaa
Ravintosisältö / 100g — 62 kcal
Uunijuurekset valmistuvat näin:
- Kuori juurekset. Kuutioi lanttu. Lohko palsternakat ja sipulit. Paloittele porkkanat.
- Kumoa juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet.
- Kumoa juurekset leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Tarkista uuijuuresten kypsyys.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.84