Maku

Uunijuurekset – perinteinen ja maukas lisuke tuo väriä ruokapöytään

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Uunijuurekset ovat helppo lisäke niin arki- kuin viikonloppuruoalle. Tällä ohjeella valmistuvat perinteiset, klassiset uunijuurekset. Suosittelemme!
GL
KA
LA
MA
MU
3.8
22
Julkaistu: 5.9.2018


Reseptin ainekset (6 annosta)

Uunijuurekset

  • 400 glanttua
  • 300 gpalsternakkaa
  • 2sipulia
  • 3porkkanaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolatonta, esim. Provence)
  • 1 tlsuolaa
Ravintosisältö / 100g — 62 kcal
Tulosta

Uunijuurekset valmistuvat näin:

  1. Kuori juurekset. Kuutioi lanttu. Lohko palsternakat ja sipulit. Paloittele porkkanat.
  2. Kumoa juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet.
  3. Kumoa juurekset leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Paista uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Tarkista uunijuuresten kypsyys.

Uunijuurekset ovat monipuolisuudessaan vertaansa vailla, poimi vinkit!

Uunijuurekset ovat mainiota ruokaa niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Kun näet pilkkomisen vaivan, juurekset paahtuvat uunissa mahtavan makuisiksi kuin itsestään. Kokeile rohkeasti erilaisia juureksia ja kasviksia, kuten juuriselleriä ja -persiljaa, palsternakkaa, kyssäkaalia sekä puna- ja raitajuuria.

Uunijuureksia kannattaa tehdä kerralla iso satsi ja syödä useampana päivänä eri muodoissaan. Uunijuurekset toimivat erinomaisesti paitsi lisäkkeenä myös erilaisissa salaateissa ja keitoissa. Poimi ohjeet erilaisiin uunijuureksiin ja ideat uunijuuresten käyttöön!

Erilaisia uunijuuresreseptejä:

  • Valkosipuli ja timjami maustaa uunissa paahdetut punajuuret. Kokeile upeanväristä herkkua paitsi lisäkkeenä lihalle ja kalalle myös salaateissa ja erityisesti vuohenjuuston kera.
  • Paahdettu juuripersilja on elegantti mutta rento lisäke, kuin paremmat ranskalaiset! Juuripersiljan lempeän aromikkaassa maussa on häivähdys persiljaa ja mukulaselleriä. Paahtaminen ja tilkka hunajaa syventävät makua, macadamiapähkinät tuovat rapsakkuutta.
  • Kokeile paahtaa lohkottuja palsternakkoja kahvipapupedillä. Kahvipapupeti varaa lämpöä, ja juurekset paahtuvat tasaisesti.
  • Itämaiset uunijuurekset ovat kaunis ja herkullinen lisuke, joka viimeistellään fetalla, pistaaseilla ja granaattiomenan siemenillä.
  • Porkkanasta ja palsternakasta syntyy veikeä herkku hasselbackan perunoiden tyyliin. Ylleen hasselbackan uunijuurekset saavat rapean muruseoksen muun muassa kuivahtaneesta leivästä.

Ideoita uunijuuresten käyttöön:

22 kommenttia