Kotivinkki

Soijaa ja uunijuureksia appelsiinimarinadissa

45 min
4
0

Soijaa ja uunijuureksia appelsiinimarinadissa

Oletko jo kokeillut soijaproteiinipaloja ruoanlaitossa? Tyrkkää ne samalle pellille uunijuuresten kanssa ja valuttele päälle raikasta appelsiinimarinadia. Puoli tuntia ja: syömään!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4perunaa (300 g)
  • 2porkkanaa (300 g)
  • 1palsternakka (200 g)
  • 1–2punajuurta (200 g)
  • 1punasipuli
  • 2 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna
  • 280 gOumph-soijaproteiinipaloja, maku: timjamivalkosipuli (pakaste)

Appelsiinimarinadi

  • ½mieto punainen chili
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 tlappelsiinin raastettua kuorta (luomu)
  • 2 rklappelsiinimehua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • ½ rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlsinappia
  • ½ dltuoretta timjamia hienonnettuna

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Pese, kuori ja leikkaa perunat ja juurekset reiluiksi lohkoiksi tai suikaleiksi. Kuori ja lohko sipuli. Pyöräytä kasvikset öljyssä ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen. Kypsennä uunissa 225 asteessa 20 minuuttia. Lisää sitten soijapalat pellille ja jatka paistamista 10 minuuttia.

3. Valmista marinadi. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi. Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja kaada seos kuumien uunijuuresten päälle. Viimeistele tuoreella timjamilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä