Kotivinkki

Soijaa ja uunijuureksia appelsiinimarinadissa

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Oletko jo kokeillut soijaproteiinipaloja ruoanlaitossa? Tyrkkää ne samalle pellille uunijuuresten kanssa ja valuttele päälle raikasta appelsiinimarinadia. Puoli tuntia ja: syömään!
4.5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 4perunaa (300 g)
  • 2porkkanaa (300 g)
  • 1palsternakka (200 g)
  • 1–2punajuurta (200 g)
  • 1punasipuli
  • 2 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna
  • 280 gOumph-soijaproteiinipaloja, maku: timjamivalkosipuli (pakaste)

Appelsiinimarinadi

  • ½mieto punainen chili
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 tlappelsiinin raastettua kuorta (luomu)
  • 2 rklappelsiinimehua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • ½ rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlsinappia
  • ½ dltuoretta timjamia hienonnettuna
Tulosta

1. Pese, kuori ja leikkaa perunat ja juurekset reiluiksi lohkoiksi tai suikaleiksi. Kuori ja lohko sipuli. Pyöräytä kasvikset öljyssä ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen. Kypsennä uunissa 225 asteessa 20 minuuttia. Lisää sitten soijapalat pellille ja jatka paistamista 10 minuuttia.

3. Valmista marinadi. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi. Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja kaada seos kuumien uunijuuresten päälle. Viimeistele tuoreella timjamilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »