Maku

Linssi-halloumisalaatti uunijuurespohjalla

1 h 15 min
4.3
1

Linssi-halloumisalaatti uunijuurespohjalla

GL
MU
1
4.3
Linssi-halloumisalaatti saa makua marinoiduista linsseistä ja rapeapintaiseksi paistetusta juustosta. Ruokaisa uunijuurespohja tekee salaatista tarpeeksi täyttävän isompaankin nälkään!
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Uunijuurespohja

  • 600 gbataattia (1 pieni)
  • 2 kplpalsternakkaa
  • 2 kplpunajuurta
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • 1-2 rkltuoreyrttejä (esim. rosmariini tai timjami)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)

Lisäksi

  • 2 dltuoretta korianteria (tai 1 rku minttua tai rucolaa silputtuna)

Linssi-halloumitäyte

  • 2 dllinssejä (belugalinssejä)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)

Lisäksi

  • 225 ghalloumijuustoa (1 pkt)
  • 1 rklruokaöljyä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista ensin uunijuurespohja. Pese ja kuori juurekset. Leikkaa juurekset tikuiksi.

Kumoa juurekset leivinpaperin päälle pellille. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet. (Pidä punajuuret yhdessä reunassa ja sekoita ne vain keskenään, jos et halua juuresten värjäytyvän.)

Paista uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys.

Voit tarjota juurekset lämpimänä tai kylmänä yrttisilpun kanssa.

Valmista sitten linssi-halloumitäyte. Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita muut ainekset kypsien linssien joukkoon.

Viipaloi halloumi. Paista viipaleet öljyssä pannulla tai parilalla.

Annostele salaattipohjan päälle linssejä ja halloumia.

Lisää haluamasi kastike. Kokeile linssi-halloumisalaatin kaveriksi esimerkiksi tahinikastiketta tai granaattiomenakastiketta.

Vinkki!

* Voit korvata halloumin tofulla.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä