Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Linssi-halloumisalaatti uunijuurespohjalla

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Linssi-halloumisalaatti saa makua marinoiduista linsseistä ja rapeapintaiseksi paistetusta juustosta. Ruokaisa uunijuurespohja tekee salaatista tarpeeksi täyttävän isompaankin nälkään!

21.3.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
Uunijuurespohja
600 g
bataattia (1 pieni)
2 kpl
palsternakkaa
2 kpl
punajuurta
2 kpl
porkkanaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
vaahterasiirappia
1-2 rkl
tuoreyrttejä (esim. rosmariini tai timjami)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria (rouhittuna)
Lisäksi
2 dl
tuoretta korianteria (tai 1 rku minttua tai rucolaa silputtuna)
Linssi-halloumitäyte
2 dl
linssejä (belugalinssejä)
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
hunajaa
1 tl
dijoninsinappia
1 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
Lisäksi
225 g
halloumijuustoa (1 pkt)
1 rkl
ruokaöljyä

Valmista ensin uunijuurespohja. Pese ja kuori juurekset. Leikkaa juurekset tikuiksi.

Kumoa juurekset leivinpaperin päälle pellille. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet. (Pidä punajuuret yhdessä reunassa ja sekoita ne vain keskenään, jos et halua juuresten värjäytyvän.)

Paista uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys.

Voit tarjota juurekset lämpimänä tai kylmänä yrttisilpun kanssa.

Valmista sitten linssi-halloumitäyte. Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita muut ainekset kypsien linssien joukkoon.

Viipaloi halloumi. Paista viipaleet öljyssä pannulla tai parilalla.

Annostele salaattipohjan päälle linssejä ja halloumia.

Lisää haluamasi kastike. Kokeile linssi-halloumisalaatin kaveriksi esimerkiksi tahinikastiketta tai granaattiomenakastiketta.

* Voit korvata halloumin tofulla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt