Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hasselbackan uunijuurekset

55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min

Hasselbackan perunat ovat tuttu juttu, mutta oletko kokeillut samaan tyyliin porkkanaa ja palsternakkaa? Juurekset saavat ylleen ihanan rapsakan muruseoksen, johon upotetaan kuivahtaneet jämäleivät.

18.11.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
porkkanaa
500 g
perunaa
2 kpl
palsternakkaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Muruseos
4 kpl
hiivaleipäviipaletta (2 dl kuivahtanutta leipää murennettuna)
1 dl
oliiveja (kivettömiä, silputtuna)
2 rkl
hasselpähkinöitä (rouhittuna)
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
parmesaanijuustoa (hienoksi raastettuna)

Hasselbackan uunijuurekset – ohje:

  1. Pese juurekset hyvin mutta älä kuori niitä. Leikkaa juureksiin terävällä veitsellä viiltoja. Varo leikkaamasta juureksia poikki. Mausta juurekset suolalla ja pippurilla.
  2. Nosta juurekset uunivuokaan. Kypsennä 225-asteisen uunin yläosassa ensin 15 minuuttia.
  3. Sekoita yhteen leivänmurut, silputut oliivit, pähkinärouhe ja oliiviöljy. Lisää seos esipaistettujen juuresten päälle. Ripottele lopuksi päälle parmesaaniraastetta.
  4. Jatka kypsentämistä uunin yläosassa 20–25 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kauniin värisiä ja pehmeitä. Tarjoa runsaan salaatin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt