Hasselbackan uunijuurekset

55 min
3.5
0

Hasselbackan uunijuurekset

MU
0
3.5
Hasselbackan perunat ovat tuttu juttu, mutta oletko kokeillut samaan tyyliin porkkanaa ja palsternakkaa? Juurekset saavat ylleen ihanan rapsakan muruseoksen, johon upotetaan kuivahtaneet jämäleivät.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gporkkanaa
  • 500 gperunaa
  • 2 kplpalsternakkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Muruseos

  • 4 kplhiivaleipäviipaletta (2 dl kuivahtanutta leipää murennettuna)
  • 1 dloliiveja (kivettömiä, silputtuna)
  • 2 rklhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 dlparmesaanijuustoa (hienoksi raastettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Pese juurekset hyvin mutta älä kuori niitä. Leikkaa juureksiin terävällä veitsellä viiltoja. Varo leikkaamasta juureksia poikki. Mausta juurekset suolalla ja pippurilla.

Nosta juurekset uunivuokaan. Kypsennä 225-asteisen uunin yläosassa ensin 15 minuuttia.

Sekoita yhteen leivänmurut, silputut oliivit, pähkinärouhe ja oliiviöljy. Lisää seos esipaistettujen juuresten päälle. Ripottele lopuksi päälle parmesaaniraastetta.

Jatka kypsentämistä uunin yläosassa 20–25 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kauniin värisiä ja pehmeitä. Tarjoa runsaan salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä