Hasselbackan uunijuurekset
55 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
35 minHasselbackan perunat ovat tuttu juttu, mutta oletko kokeillut samaan tyyliin porkkanaa ja palsternakkaa? Juurekset saavat ylleen ihanan rapsakan muruseoksen, johon upotetaan kuivahtaneet jämäleivät.
MU
2.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.11.2015

Hasselbackan uunijuurekset
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 500 gporkkanaa
- 500 gperunaa
- 2 kplpalsternakkaa
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Muruseos
- 4 kplhiivaleipäviipaletta (2 dl kuivahtanutta leipää murennettuna)
- 1 dloliiveja (kivettömiä, silputtuna)
- 2 rklhasselpähkinöitä (rouhittuna)
- 3 rkloliiviöljyä
- 1 dlparmesaanijuustoa (hienoksi raastettuna)
Pese juurekset hyvin mutta älä kuori niitä. Leikkaa juureksiin terävällä veitsellä viiltoja. Varo leikkaamasta juureksia poikki. Mausta juurekset suolalla ja pippurilla.
Nosta juurekset uunivuokaan. Kypsennä 225-asteisen uunin yläosassa ensin 15 minuuttia.
Sekoita yhteen leivänmurut, silputut oliivit, pähkinärouhe ja oliiviöljy. Lisää seos esipaistettujen juuresten päälle. Ripottele lopuksi päälle parmesaaniraastetta.
Jatka kypsentämistä uunin yläosassa 20–25 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kauniin värisiä ja pehmeitä. Tarjoa runsaan salaatin kera.