Maku

Hunaja-rosmariinikana ilahduttaa helppoudellaan – suosikkikokki Patrik Lindströmin bravuurissa kasvikset ja kana kypsyvät kätevästi samassa vuossa

1 h 45 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 20 min
Kokonaisen broilerin valmistus on helpompaa kuin arvaatkaan! MasterChef 2020-voittaja, kokki Patrik Lindström maustaa kanan hunajalla ja rosmariinilla. Patrik ja hänen puolisonsa Satu pitävät tärkeänä, että perheen aterioilla vähintään puolet on kasviksia. Myös uunikanan liemissä kypsyy maukkaaksi värikäs kimara uunijuureksia.
GL
MA
MU
3.7
0
Julkaistu: 25.2.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1kokonainen maissikana tai broileri
  • 6 rklhunajaa
  • 1sitruunan mehu
  • 6rosmariininoksaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tlmustapippuria
  • 2 tlcurryjauhetta

Uunijuurekset

  • 1pieni kyssäkaali
  • 2punasipulia
  • 12pientä perunaa (siikli)
  • 2porkkanaa
  • 1palsternakka
  • 1 tlsuolaa

Viimeistelyyn

  • 1 rsvesikrassia
  • mustapippiria myllystä
Tulosta

Hunaja-rosmariinikana uunijuureksilla valmistuu näin:

  1. Ota kana huoneenlämpöön tunti ennen paistoa.
  2. Valele lintu 3:lla ruokalusikallisella hunajaa sekä puolikkaan sitruunan mehulla. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja currya. Rutistele rosmariininoksia käsissäsi, jotta lehdet pehmenevät ja aromit pääsevät valloilleen. Hiero oksia linnun pintaan ja laita lopuksi uunivuokaan.
  3. Kuori kyssäkaalit ja punasipulit. Pese muut kasvikset. Leikkaa kaikki kasvikset noin peukalon kokoisiksi lohkoiksi ja levittele linnun ympärille uunivuokaan.
  4. Kypsennä 180-asteessa uunissa noin 1 tunti 10 minuuttia, kunnes linnun sisälämpötila on 75 astetta. Lintu on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.
  5. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja valuta linnun ja kasvisten päälle loppu sitruunanmehu ja hunaja. Koristele hunaja-rosmariinikana vesikrassilla ja viimeistele mustapippurilla.
MITÄ PIDIT?
3.71
Kommentoi »