Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hunaja-rosmariinikana ilahduttaa helppoudellaan – suosikkikokki Patrik Lindströmin bravuurissa kasvikset ja kana kypsyvät kätevästi samassa vuossa

1 h 45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 20 min

Kokonaisen broilerin valmistus on helpompaa kuin arvaatkaan! MasterChef 2020-voittaja, kokki Patrik Lindström maustaa kanan hunajalla ja rosmariinilla. Patrik ja hänen puolisonsa Satu pitävät tärkeänä, että perheen aterioilla vähintään puolet on kasviksia. Myös uunikanan liemissä kypsyy maukkaaksi värikäs kimara uunijuureksia.

25.2.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
Rosmariinikana
1
kokonainen maissikana tai broileri
6 rkl
hunajaa
1
sitruunan mehu
6
rosmariininoksaa
2 tl
suolaa
2 tl
mustapippuria
2 tl
curryjauhetta
Uunijuurekset
1
pieni kyssäkaali
2
punasipulia
12
pientä perunaa (siikli)
2
porkkanaa
1
palsternakka
1 tl
suolaa
Viimeistelyyn
1 rs
vesikrassia
mustapippuria myllystä

Hunaja-rosmariinikana uunijuureksilla – ohje:

  1. Ota kana huoneenlämpöön tunti ennen paistoa.
  2. Valele lintu 3:lla ruokalusikallisella hunajaa sekä puolikkaan sitruunan mehulla. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja currya. Rutistele rosmariininoksia käsissäsi, jotta lehdet pehmenevät ja aromit pääsevät valloilleen. Hiero oksia linnun pintaan ja laita lopuksi uunivuokaan.
  3. Kuori kyssäkaalit ja punasipulit. Pese muut kasvikset. Leikkaa kaikki kasvikset noin peukalon kokoisiksi lohkoiksi ja levittele linnun ympärille uunivuokaan.
  4. Kypsennä 180-asteessa uunissa noin 1 tunti 10 minuuttia, kunnes linnun sisälämpötila on 75 astetta. Lintu on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.
  5. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja valuta linnun ja kasvisten päälle loppu sitruunanmehu ja hunaja. Koristele hunaja-rosmariinikana vesikrassilla ja viimeistele mustapippurilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt