Hunaja-rosmariinikana ilahduttaa helppoudellaan – suosikkikokki Patrik Lindströmin bravuurissa kasvikset ja kana kypsyvät kätevästi samassa vuossa
1 h 45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 20 minKokonaisen broilerin valmistus on helpompaa kuin arvaatkaan! MasterChef 2020-voittaja, kokki Patrik Lindström maustaa kanan hunajalla ja rosmariinilla. Patrik ja hänen puolisonsa Satu pitävät tärkeänä, että perheen aterioilla vähintään puolet on kasviksia. Myös uunikanan liemissä kypsyy maukkaaksi värikäs kimara uunijuureksia.
GL
MA
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.2.2021

Hunaja-rosmariinikana ilahduttaa helppoudellaan – suosikkikokki Patrik Lindströmin bravuurissa kasvikset ja kana kypsyvät kätevästi samassa vuossa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1kokonainen maissikana tai broileri
- 6 rklhunajaa
- 1sitruunan mehu
- 6rosmariininoksaa
- 2 tlsuolaa
- 2 tlmustapippuria
- 2 tlcurryjauhetta
Uunijuurekset
- 1pieni kyssäkaali
- 2punasipulia
- 12pientä perunaa (siikli)
- 2porkkanaa
- 1palsternakka
- 1 tlsuolaa
Viimeistelyyn
- 1 rsvesikrassia
- mustapippiria myllystä
Hunaja-rosmariinikana uunijuureksilla valmistuu näin:
- Ota kana huoneenlämpöön tunti ennen paistoa.
- Valele lintu 3:lla ruokalusikallisella hunajaa sekä puolikkaan sitruunan mehulla. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja currya. Rutistele rosmariininoksia käsissäsi, jotta lehdet pehmenevät ja aromit pääsevät valloilleen. Hiero oksia linnun pintaan ja laita lopuksi uunivuokaan.
- Kuori kyssäkaalit ja punasipulit. Pese muut kasvikset. Leikkaa kaikki kasvikset noin peukalon kokoisiksi lohkoiksi ja levittele linnun ympärille uunivuokaan.
- Kypsennä 180-asteessa uunissa noin 1 tunti 10 minuuttia, kunnes linnun sisälämpötila on 75 astetta. Lintu on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.
- Anna vetäytyä 10 minuuttia ja valuta linnun ja kasvisten päälle loppu sitruunanmehu ja hunaja. Koristele hunaja-rosmariinikana vesikrassilla ja viimeistele mustapippurilla.

Limeuunilohi on suosikkikokki Patrik Lindströmin arkibravuuri – suolainen fetajogurtti ja raikas kurkku-avokadosalsa antavat viimeisen silauksen
Maku

Tomaatti-mozzarellasalaatti thaimaalaisittain – kokkaa alkupalasalaatti MasterChef 2020 -voittaja Patrik Lindströmin tyyliin
Maku

Mitä makuja! Broileri-perunapata hautuu sitruunan ja salvian syleilyssä taivaalliseksi
Kotivinkki

Sitruunainen broileripata ja parmesaaniperunat
Maku

Appelsiinikana uunissa
Maku

Yrttinen uunibroileri
Maku

Täydellisen juhla-aterian maut! Uunissa paistettu vaahterasiirappikana kruunataan timjami-kermakastikkeella
Meillä kotona

Yhden pellin nasi goreng – indonesialainen paistettu riisi valmistuu helposti ja nopeasti myös uunissa
Maku