Maku

Kahvipapupedillä paahdetut palsternakat

1 h 15 min
0
0

Kahvipapupedillä paahdetut palsternakat

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Kahvipapupeti varaa uunin lämpöä, jolloin palsternakat kypsyvät tasaisesti. Kahvipapujen päältä tarjotut uunipalsternakat ovat kaunis ja herkullinen lisäke liha- tai kalaruoille.
Teksti Benjamin Andberg
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplpalsternakkaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa

Viimeistelyyn

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 4 dl tummapaahtoisia kahvipapuja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Pese palsternakat hyvin juuriharjalla. Kuivaa ne.

Halkaise palsternakat pituussuunnassa. Mausta ne suolalla ja oliiviöljyllä.

Kaada uunivuokaan kahvipapuja niin, että pavut peittävät vuoan pohjan. Nosta palsternakat papujen päälle ja peitä ne foliolla.

Kypsennä palsternakkoja 180-asteisessa uunissa noin tunti. Käännä palsternakat kypsennyksen puolivälissä.

Poista folio juuresten päältä paistamisen lopuksi ja nosta vuoka uunin ylemmälle tasolle, jotta palsternakat saavat hieman väriä.

Tarkista kypsyys. Viimeistele kypsät palsternakat oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa kahvipapupedillä paahdetut palsternakat liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

• Palsternakkoihin käänneltäessä tarttuneet kahvipavut näyttävät koristeellisilta, mutta muista mainita ruokailijoille, että ne eivät ole syötäviä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä