Kuin paremmat ranskalaiset! Paahdettu juuripersilja saa pyöreyttä hunajasta ja rapsakkuutta macadamiapähkinöistä
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minJuuripersiljan aromikkaassa mutta lempeässä maussa on häivähdys persiljaa ja mukulaselleriä. Paahtaminen ja tilkka hunajaa korostavat makua entisestään, macadamiapähkinät tuovat rapsakkuutta. Tarjoile paahdettua juuripersiljaa osana illanistujaisten herkkupöytää tai päivällisellä vaikka lihan kaverina. Makoisa vaihtoehto ranskalaisille perunoille!
KA
GL
LA
MA
MU
0
Kuvat
Julkaistu 3.2.2021

Kuin paremmat ranskalaiset! Paahdettu juuripersilja saa pyöreyttä hunajasta ja rapsakkuutta macadamiapähkinöistä
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 500 gjuuripersiljoita
- ½ dl macadamianpähkinöitä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 rklhunajaa
- 2 rkloliiviöljyä
Paahdettu juuripersilja valmistuu näin:
- Kuori tai harjaa huolellisesti juuripersiljat. Leikkaa ne pitkittäin 2–4 osaan ja laita uunivuokaan.
- Rouhi macadamianpähkinät.
- Ripottele pähkinät, suola ja mustapippuri juuresten joukkoon.
- Valuta päälle hunajaa ja oliiviöljyä. Kääntele sekaisin.
- Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juurekset pehmenevät ja saavat väriä. Käännä kerran tai pari kypsennyksen aikana.
Tiesitkö juuripersiljasta?
Juuripersilja kasvaa villinä Välimeren seudulla, ja Saksassa sitä on käytetty viljelykasvina jo ainakin 1500-luvulta. Monelle suomalaiselle se on silti melko uusi tuttavuus. Nykyään juuripersiljaan saattaa törmätä jo lähikaupassa.
Juuripersilja sopii monipuolisesti ruoanlaittoon, kuten sosekeittoihin, laatikoihin ja uunijuuresten joukkoon. Lehdet sopivat kähäräpersiljan tavoin käytettäväksi. Kokeile juuripersiljaa myös raakana dippikasviksena ja raasteena.
Säilytä juuripersiljat + 2–5 asteessa, esimerkiksi jääkaapin vihanneslokerossa. Voit kuoria juuripersiljan tai pestä huolellisesti juuresharjalla, jolloin kuoren maku ja ravintoaineet jäävät talteen.
Lähteet: kasvikset.fi, martat.fi, satokausi.fi

Juuripersiljamuhennos pannulla
Kotivinkki

Juuripersiljakeitto
Maku

Paahdetut puna- ja raitajuuret – intensiivisen makuinen lisäke joulupöytään vaikkapa rosollin tilalle
Kotivinkki

Paahdettu juuriselleri
Kotivinkki

Nauriit uunissa
Kotivinkki

Uunissa paahdetut punajuuret – helppo ja herkullinen lisäke, joka valmistuu kuin itsestään
Kotivinkki

Itämaiset uunijuurekset – paahdettu lisuke viimeistellään fetalla, pistaaseilla ja granaattiomenan siemenillä
Meillä kotona

Täytetyt uuninauriit – jeeralla maustettu kikhernetäyte viimeistelee kokonaisuuden
Kotivinkki