


Kuin paremmat ranskalaiset! Paahdettu juuripersilja saa pyöreyttä hunajasta ja rapsakkuutta macadamiapähkinöistä
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Juuripersiljan aromikkaassa mutta lempeässä maussa on häivähdys persiljaa ja mukulaselleriä. Paahtaminen ja tilkka hunajaa korostavat makua entisestään, macadamiapähkinät tuovat rapsakkuutta. Tarjoile paahdettua juuripersiljaa osana illanistujaisten herkkupöytää tai päivällisellä vaikka lihan kaverina. Makoisa vaihtoehto ranskalaisille perunoille!
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
juuripersiljoita
½ dl
macadamianpähkinöitä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 rkl
hunajaa
2 rkl
oliiviöljyä
Paahdettu juuripersilja – ohje:
- Kuori tai harjaa huolellisesti juuripersiljat. Leikkaa ne pitkittäin 2–4 osaan ja laita uunivuokaan.
- Rouhi macadamiapähkinät.
- Ripottele pähkinät, suola ja mustapippuri juuresten joukkoon.
- Valuta päälle hunajaa ja oliiviöljyä. Kääntele sekaisin.
- Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juurekset pehmenevät ja saavat väriä. Käännä kerran tai pari kypsennyksen aikana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat