Maku

Kuin paremmat ranskalaiset! Paahdettu juuripersilja saa pyöreyttä hunajasta ja rapsakkuutta macadamiapähkinöistä

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Juuripersiljan aromikkaassa mutta lempeässä maussa on häivähdys persiljaa ja mukulaselleriä. Paahtaminen ja tilkka hunajaa korostavat makua entisestään, macadamiapähkinät tuovat rapsakkuutta. Tarjoile paahdettua juuripersiljaa osana illanistujaisten herkkupöytää tai päivällisellä vaikka lihan kaverina. Makoisa vaihtoehto ranskalaisille perunoille!
KA
GL
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu 3.2.2021


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 500 gjuuripersiljoita
  • ½ dl macadamianpähkinöitä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rklhunajaa
  • 2 rkloliiviöljyä
Tulosta

Paahdettu juuripersilja valmistuu näin:

  1. Kuori tai harjaa huolellisesti juuripersiljat. Leikkaa ne pitkittäin 2–4 osaan ja laita uunivuokaan.
  2. Rouhi macadamianpähkinät.
  3. Ripottele pähkinät, suola ja mustapippuri juuresten joukkoon.
  4. Valuta päälle hunajaa ja oliiviöljyä. Kääntele sekaisin.
  5. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juurekset pehmenevät ja saavat väriä. Käännä kerran tai pari kypsennyksen aikana.

Tiesitkö juuripersiljasta?

Juuripersilja kasvaa villinä Välimeren seudulla, ja Saksassa sitä on käytetty viljelykasvina jo ainakin 1500-luvulta. Monelle suomalaiselle se on silti melko uusi tuttavuus. Nykyään juuripersiljaan saattaa törmätä jo lähikaupassa.

Juuripersilja sopii monipuolisesti ruoanlaittoon, kuten sosekeittoihin, laatikoihin ja uunijuuresten joukkoon. Lehdet sopivat kähäräpersiljan tavoin käytettäväksi. Kokeile juuripersiljaa myös raakana dippikasviksena ja raasteena.

Säilytä juuripersiljat + 2–5 asteessa, esimerkiksi jääkaapin vihanneslokerossa. Voit kuoria juuripersiljan tai pestä huolellisesti juuresharjalla, jolloin kuoren maku ja ravintoaineet jäävät talteen.

Lähteet: kasvikset.fi, martat.fi, satokausi.fi

Kommentoi »