Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pottua pöytään

8 yllättävän herkullista tapaa tarjoilla varhaisperunat – näillä resepteillä hurmaat kesävieraat!

Unohda pelkkä voi ja tilli, tänä kesänä varhaisperunoissa maistuvat ruskistettu voi, raikas sitruuna ja erilaiset yrtit. Tämän jutun luettuasi et koskaan enää keitä perunoita tylsästi!

Voipotut – varhaisperunat kahden ainesosan kastikkeella

Aateloi varhaisperunat vastustamattomalla salvia-voikastikkeella! Ruskistetun voin pähkinäinen maku ja rapsakaksi paistetut salvianlehdet vievät pottuelämyksen aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Varhaisperunat vastustamattomalla salvia-voikastikkeella harmaalla lautasella.
Salvian lehdet ovat mukavan rapsakoita pehmeiden perunoiden seassa.

Lomapotut – ruskistuneen voin maustamat kesäpotut

Voilla maustetussa vedessä keitetyt varhaisperunat ovat tämän kesän parhaat lomapotut. Kun perunoita on keittänyt tarpeeksi kauan, vesi haihtuu ja voi ruskistuu pannun pohjalle. Näin perunat saavat kauniin ja ennen kaikkea herkullisen paahtuneen pinnan. Viimeistele kesäsipulilla ja tillillä!

Sitruunaiset limonello-perunat – kerman ja sitruunan toimiva liitto

Ruokakuvaaja Viola Virtamo rakastaa varhaisperunoita. Hurmaaviin limonello-varhaisperunoihin hän sai inspiraation suositusta limonello-pastasta.

kermaiset limonello-perunat lautasella.
Idea limonello-perunoista syntyi, kun Viola halusi kehitellä kermaisen mutta raikkaan happaman perunasalaatin rakastamistaan varhaisperunoista.

Vohveliperunat – lyttää uudet perunat vohveliraudalla

Rapsakat vohveliperunat ja salvia-savuvoi ovat grilliruoan parhaat kumppanit – kokeile ja ihastu!

Vohvelikuvioisia lyttyperunoita.
Vohveliraudasta on moneksi. Varsinkin mökkiolosuhteissa pienikokoinen vohvelirauta voi osoittautua oivaksi rapeuttajaksi.

Sitruuna-suolaperunat – helppo ja herkullinen pottulisuke

Sitruuna-suolaperunat kypsennetään suolapedillä. Lisää sitruunaa ja nauti kesän ihanimmista mauista grilliherkkujen kaverina tai ihan sellaisenaan.

Suola-sitruunaperunat vuoassa.
Suola ja sitruuna on odottamaton, mutta uskomattoman maukas makupari.

Hyrskypotut – lisää kastike ja ravistele

Hieman erilaiset hyrskypotut saavat täydellisen pähkinäisen maun ruskistetusta voista. Takaamme, että tämä perunaherkku jää pysyvästi suosikkilistallesi!

Hyrskyperunat kulhossa.
Hölskyttämällä hieman liian kypsiksi keitetyt perunat muuttuvat rouheaksi muusiksi.

Mäiskypotut – murskaa, paista rapeaksi ja viimeistele tilliöljyllä

Mäiskyperunat eli murskatut perunat imevät mahtavasti tilliöljyn maut itseensä. Uuni tekee perunoista ihanan rapsakoita, mutta uusien perunoiden makeus säilyy.

Lyttyperunat pellillä.
Parmesaanikerma viimeistelee herkullisen annoksen.

Parmesaaniperunat grillissä – helppo grillilisuke eilisistä potuista

Jäikö eiliseltä keitettyjä varhaisperunoita? Hyvä! Pyöräytä ne parmesaanijuustossa ja yrteissä ja nosta folionyytissä grilliin paistumaan. Katso parmesaaniperunoiden resepti täältä!

Grilliperunat kulhossa.
Se joka keitetyn paistaa, se makean maistaa!

Näin keität uusista perunoista täydellisen napakat

Uudet perunat tekevät kauppansa ruokapöydässä. Keitinveteen lisättävä suola parantaa sekä perunoiden makua että rakennetta ja tekee niistä kiinteämpiä. Katso uusien perunoiden keitto-ohje täältä!

Muokattu 10.6.2025 klo 13.40: Lomapottujen reseptin linkki korjattu.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt