Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mäiskypotut – murskaamisessa se salaisuus! Rapeat perunat maustetaan tilliöljyllä

50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 15 min

Mäiskyperunat eli murskatut perunat imevät mahtavasti tilliöljyn maut itseensä. Parmesaanikerma viimeistelee herkullisen annoksen. Katso helppo resepti!

24.7.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
perunoita
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
Tilliöljy
1 rku
tilliä
½ tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
½ dl
rypsiöljyä
Parmesaanikerma
1 prk
ranskakermaa
½ dl
parmesaania raasteena
¼ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
Päälle
tillinoksia

Mäiskypotut – ohje:

  1. Pese perunat ja keitä kuorineen suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä hetki.
  2. Laita keitetyt perunat pellille ja litistä kauhalla tai kädellä painaen. Mausta öljyllä ja suolalla ja paahda uunissa 250 asteessa 10–15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
  3. Pane tilliöljyn ainekset sitruunankuorta lukuun ottamatta kapeaan korkeaan kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita sitruunankuori joukkoon lusikalla.
  4. Yhdistä parmesaanikerman aineet pienessä kulhossa.
  5. Lusikoi tilliöljy perunoille heti uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa parmesaanikerma erikseen tai lusikoi mäiskypottujen päälle. Viimeistele tillinoksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt