


Mäiskypotut – murskaamisessa se salaisuus! Rapeat perunat maustetaan tilliöljyllä
50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 15 min
Mäiskyperunat eli murskatut perunat imevät mahtavasti tilliöljyn maut itseensä. Parmesaanikerma viimeistelee herkullisen annoksen. Katso helppo resepti!
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
perunoita
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
Tilliöljy
1 rku
tilliä
½ tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
½ dl
rypsiöljyä
Parmesaanikerma
1 prk
ranskakermaa
½ dl
parmesaania raasteena
¼ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
Päälle
tillinoksia
Mäiskypotut – ohje:
- Pese perunat ja keitä kuorineen suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä hetki.
- Laita keitetyt perunat pellille ja litistä kauhalla tai kädellä painaen. Mausta öljyllä ja suolalla ja paahda uunissa 250 asteessa 10–15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
- Pane tilliöljyn ainekset sitruunankuorta lukuun ottamatta kapeaan korkeaan kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita sitruunankuori joukkoon lusikalla.
- Yhdistä parmesaanikerman aineet pienessä kulhossa.
- Lusikoi tilliöljy perunoille heti uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa parmesaanikerma erikseen tai lusikoi mäiskypottujen päälle. Viimeistele tillinoksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat