Sitruuna-suolaperunat ovat kesän uusi hitti – helppo ja mielettömän herkullinen pottulisuke syntyy vain muutamasta raaka-aineesta
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minSitruuna-suolaperunat vievät kielen mennessään! Kypsennä uudet potut suolapedillä, lisää sitruunaa ja nauti kesän ihanimmista mauista grilliherkkujen kaverina tai ihan sellaisenaan.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.6.2019

Sitruuna-suolaperunat ovat kesän uusi hitti – helppo ja mielettömän herkullinen pottulisuke syntyy vain muutamasta raaka-aineesta
Reseptin ainekset (4 annosta)
Sitruuna-suolaperunat
- 1 kgvarhaisperunoita
- 3 dlkarkeaa merisuolaa
- 2 rklöljyä
- 2sitruunaa
Viimeistelyyn
- ½ tlmustapippuria
- ⅓ rkubasilikaa
Sitruuna-suolaperunat valmistuvat näin:
- Pese perunat. Levitä merisuola uunivuoan pohjalle. Pyöräytä perunoihin öljyä ja laita ne suolapedille.
- Lohko yksi sitruuna ja laita lohkot vuokaan. Raasta toisen sitruunan kuori ja purista mehu.
- Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa 30–60 minuuttia perunoiden koosta ja lajikkeesta riippuen.
- Nosta kypsät perunat pois suolapediltä. Mausta perunat sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Viimeistele mustapippurilla ja basilikalla.

Voipotut – kahden ainesosan kastike nostaa varhaisperunat aivan uudelle tasolle
Maku

Uusien perunoiden keittäminen – näillä ohjeilla keität kesän herkullisimmat potut!
Maku

Karkkiperunat – lisää uunissa paahdettuihin perunoihin siirappia ja huokaiset onnesta
Maku

Maitoperunat – lapsuudesta tuttu resepti tuo mieleen suloiset kesämuistot
Kotivinkki

Varhaisperunasalaatti – kesän maukkain lisuke
Maku

Feta-hölskypotut
Maku

Annabelle, Siikli vai Rosamunda? Näin valitset oikeat perunat eri käyttötarkoituksiin

Uudet potut ihastuttavat – katso 10 reseptiä, joiden pääosassa ovat herkulliset varhaisperunat