Kotivinkki

Sitruuna-suolaperunat ovat kesän uusi hitti – helppo ja mielettömän herkullinen pottulisuke syntyy vain muutamasta raaka-aineesta

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Sitruuna-suolaperunat vievät kielen mennessään! Kypsennä uudet potut suolapedillä, lisää sitruunaa ja nauti kesän ihanimmista mauista grilliherkkujen kaverina tai ihan sellaisenaan.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.2
8


Ainekset (4 annosta)

Sitruuna-suolaperunat

  • 1 kgvarhaisperunoita
  • 3 dlkarkeaa merisuolaa
  • 2 rklöljyä
  • 2sitruunaa

Viimeistelyyn

  • ½ tlmustapippuria
  • ⅓ rkubasilikaa
Tulosta

Sitruuna-suolaperunat valmistuvat näin:

  1. Pese perunat. Levitä merisuola uunivuoan pohjalle. Pyöräytä perunoihin öljyä ja laita ne suolapedille.
  2. Lohko yksi sitruuna ja laita lohkot vuokaan. Raasta toisen sitruunan kuori ja purista mehu.
  3. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa 30–60 minuuttia perunoiden koosta ja lajikkeesta riippuen.
  4. Nosta kypsät perunat pois suolapediltä. Mausta perunat sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Viimeistele mustapippurilla ja basilikalla.
MITÄ PIDIT?
3.15
8 kommenttia