Kotivinkki

Sitruuna-suolaperunat ovat kesän uusi hitti – helppo ja mielettömän herkullinen pottulisuke syntyy vain muutamasta raaka-aineesta

45 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen30 min
Sitruuna-suolaperunat vievät kielen mennessään! Kypsennä uudet potut suolapedillä, lisää sitruunaa ja nauti kesän ihanimmista mauista grilliherkkujen kaverina tai ihan sellaisenaan.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.14
3
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Sitruuna-suolaperunat

  • 1 kgvarhaisperunoita
  • 3 dlkarkeaa merisuolaa
  • 2 rklöljyä
  • 2sitruunaa

Viimeistelyyn

  • ½ tlmustapippuria
  • ⅓ rkubasilikaa
Tulosta

Sitruuna-suolaperunat valmistuvat näin:

  1. Pese perunat. Levitä merisuola uunivuoan pohjalle. Pyöräytä perunoihin öljyä ja laita ne suolapedille.
  2. Lohko yksi sitruuna ja laita lohkot pellille. Raasta toisen sitruunan kuori ja purista mehu.
  3. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Mausta kypsät perunat sitruunan mehulla ja kuoriraasteella. Viimeistele mustapippurilla ja basilikalla.
MITÄ PIDIT?
3.14