


Sitruuna-suolaperunat ovat kesän uusi hitti – helppo ja mielettömän herkullinen pottulisuke syntyy vain muutamasta raaka-aineesta
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Sitruuna-suolaperunat vievät kielen mennessään! Kypsennä uudet potut suolapedillä, lisää sitruunaa ja nauti kesän ihanimmista mauista grilliherkkujen kaverina tai ihan sellaisenaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
Sitruuna-suolaperunat
1 kg
varhaisperunoita
3 dl
karkeaa merisuolaa
2 rkl
öljyä
2
sitruunaa
Viimeistelyyn
½ tl
mustapippuria
⅓ rku
basilikaa
Sitruuna-suolaperunat – ohje:
- Pese perunat. Levitä merisuola uunivuoan pohjalle. Pyöräytä perunoihin öljyä ja laita ne suolapedille.
- Lohko yksi sitruuna ja laita lohkot vuokaan. Raasta toisen sitruunan kuori ja purista mehu.
- Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa 30–60 minuuttia perunoiden koosta ja lajikkeesta riippuen.
- Nosta kypsät perunat pois suolapediltä. Mausta perunat sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Viimeistele mustapippurilla ja basilikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat