Parhaat varhaisperunat
Lomapotut – resepti, jossa perunat saa keittää pohjaan (ja juuri siksi ne ovat täydellisiä)
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Herkullisten varhaisperunoiden salaisuus on voilla maustettu vesi. Kun vesi haihtuu ja voi ruskistuu pannun pohjalle, perunat saavat kauniin ja maistuvan pinnan. ”Törkeän hyviä! Söin pelkkiä perunoita lounaaksi”, kehuu reseptin kehittänyt ruokavaikuttaja Mika Rampa.
Reseptin ainekset
4
800 g
varhaisperunoita (pieniä tai keskikoisia)
50 g
voita
4 dl
vettä
1 tl
suolaa
2
kesäsipulia
½ rku
tilliä
Lomapotut – ohje:
- Pese perunat huolella ja laita kannelliseen kasariin tasaiseksi kerrokseksi.
- Mittaa päälle voi, vesi ja suola. Peitä kannella ja anna kiehua 10 minuuttia.
- Poista kansi ja keitä vielä 10 minuuttia voimakkaasti kiehuen (levy lähes täysillä), jolloin vesi haihtuu. Tarkkaile keittämistä.
- Laske lämpöä, kun vesi on haihtunut. Kääntele perunoita noin 5 minuutin ajan, jotta ne ruskistuvat kauttaaltaan. Tarkista perunoiden kypsyys.
- Viimeistele perunat hienonnetulla kesäsipulilla ja tillillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat