Maku

Uudet perunat

30 min
3
0

Uudet perunat

GL
KA
LA
MA
MU
0
3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Viljakainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 4000 guutta perunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 100 gtuoretta tilliä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Pese perunat puhtaiksi. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää perunat keitinveteen. Keitä 15–20 minuuttia ja valuta. Nosta kattila vielä liedelle ja anna höyryjen haihtua. Poista tillinvarret.

Mausta vasta nyt karkealla suolalla ja tillisilpulla ja kumoa perunat lämmitettyyn tarjoiluastiaan. Pane puhdas pyyhe tai talouspaperi kannen ja astian väliin, niin tiivistyvä kosteus ei vetistä perunoita.

•Alkukesän perunat tekevät kauppansa pöydässä. Keitä niitä siis reilusti. Tästä annoksesta niitä pitäisi jäädä kilon verran juhannuspäivän perunasalaattia varten.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä