Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uudet perunat ovat alkukesän odotetuin herkku – näin keität niistä täydellisen napakat

30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min

Uudet perunat tekevät kauppansa ruokapöydässä. Keitinveteen lisättävä suola parantaa sekä perunoiden makua että rakennetta ja tekee niistä kiinteämpiä.

Reseptin ainekset
12 annosta
4 kg
uutta perunaa
1 tl
suolaa
100 g
tuoretta tilliä

Uudet perunat keitetään näin:

  1. Pese perunat puhtaiksi. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää perunat keitinveteen.
  2. Keitä 15–20 minuuttia ja valuta. Nosta kattila vielä liedelle ja anna höyryjen haihtua. Poista tillinvarret.
  3. Mausta vasta nyt karkealla suolalla ja tillisilpulla ja kumoa perunat lämmitettyyn tarjoiluastiaan.
  4. Pane puhdas pyyhe tai talouspaperi kannen ja astian väliin, niin tiivistyvä kosteus ei vetistä perunoita.

Vinkki!

Uusia perunoita kannattaa keittää reilusti kerralla. Tästä annoksesta niitä pitäisi jäädä kilon verran juhannuspäivän perunasalaattia varten.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt