


Lyttypottujen uudet kuviot! Rapsakat vohveliperunat ja salvia-savuvoi ovat grilliruoan parhaat kumppanit
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Vohveliperunat ovat vohveliraudan parasta antia! Ruskistettu salvia-savuvoi viimeistelee rapean varhaisperunalisukkeen.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
keitettyjä varhaisperunoita (esim. Timo)
100 g
voita
3 tl
savusuolahiutaleita (esim. Maldon)
1 rku
salviaa
1 rkl
viinietikkaa
Vohveliperunat – ohje:
- Pese perunat hyvin. Keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta perunat ja anna jäähtyä hetki.
- Paina hieman jäähtyneet perunat litteiksi esimerkiksi nyrkillä tai puulastalla.
- Laita voi pannulle ja kuumenna. Kun voi alkaa ruskistua, lisää pannulle savusuola ja salvianlehdet. Anna ruskistua vielä muutaman minuutin ajan, kunnes seos on sopivan paahteista. Mausta viinietikalla.
- Valele perunat voisulalla ja paista vohveliraudalla rapeiksi.
- Valuta loppu voi (lämmitä tarvittaessa) paistettujen perunoiden päälle. Tarjoa vohveliperunat grilliruokien lisukkeena.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat