Maku

Lyttypottujen uudet kuviot! Rapsakat vohveliperunat ja salvia-savuvoi ovat grilliruoan parhaat kumppanit

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Vohveliperunat ovat vohveliraudan parasta antia! Ruskistettu salvia-savuvoi viimeistelee rapean varhaisperunalisukkeen.
GL
MU
0
0
Julkaistu: 20.6.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kgkeitettyjä varhaisperunoita (esim. Timo)
  • 100 gvoita
  • 3 tlsavusuolahiutaleita (esim. Maldon)
  • 1 rkusalviaa
  • 1 rklviinietikkaa
Tulosta

Vohveliperunat – ohje:

  1. Pese perunat hyvin. Keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta perunat ja anna jäähtyä hetki.
  2. Paina hieman jäähtyneet perunat litteiksi esimerkiksi nyrkillä tai puulastalla.
  3. Laita voi pannulle ja kuumenna. Kun voi alkaa ruskistua, lisää pannulle savusuola ja salvianlehdet. Anna ruskistua vielä muutaman minuutin ajan, kunnes seos on sopivan paahteista. Mausta viinietikalla.
  4. Valele perunat voisulalla ja paista vohveliraudalla rapeiksi.
  5. Valuta loppu voi (lämmitä tarvittaessa) paistettujen perunoiden päälle. Tarjoa vohveliperunat grilliruokien lisukkeena.
Kommentoi »