
Viola Virtamon sitruunaiset limonello-perunat ovat varma kesähitti! Nappaa kermainen ja raikas ohje
Ruokakuvaaja Viola Virtamo rakastaa varhaisperunoita. Hurmaaviin limonello-varhaisperunoihin hän sai inspiraation suositusta limonello-pastasta. Nappaa helppo kesäresepti!
Rakastatko varhaisperunoita ja sitruunaisia makuja? Jos nyökyttelet, nyt kannattaa olla tarkkana: valokuvaaja Viola Virtamon limonello-perunat todennäköisesti hurmaavat sinut.
Idea limonello-perunoista syntyi, kun Viola halusi kehitellä kermaisen mutta raikkaan happaman perunasalaatin rakastamistaan varhaisperunoista.
– Tajusin, että täydellinen kastikeresepti on jo olemassa – mutta pastalle, Viola kertoo.

Samoin kuin pastasuosikin, myös limonello-perunoiden salaisuus on Violan mukaan täydellinen yhdistelmä suolaisuutta, happamuutta, raikkautta ja ripaus makeutta. Perunat paahdetaan uunissa, maustetaan suolalla ja sekoitetaan kermaiseen kastikkeeseen, jonka piristävät turkkilainen jogurtti ja sitruuna.
– Kurkuma, inkivääri ja valkosipuli tuovat kastikkeeseen mausteisuutta ja parmesaani ripauksen umamia. Iso nippu tuoreita yrttejä viimeistelee maun.
Viola vinkkaa, että limonello-perunat ovat kiva lisuke monenlaisille kesäaterioille.
– Erityisen hyvin ne sopivat tuoreen, grillatun kalan kylkeen.
Viola Virtamon limonello-perunat

4 annosta (gluteeniton)
Valmistusaika: 15 min + 1 h uunissa
Ainekset:
- 1 kg pieniä varhaisperunoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
Limonello-kastike
- 2½ dl turkkilaista jogurttia
- 1 dl parmesaanijuustoa hienoksi raastettuna
- 2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ½ rkl juoksevaa hunajaa
- ½ sitruunan mehu ja kuori
- 1 tl raastettua inkivääriä
- ½ tl kurkumaa
Viimeistely
- ½ rku ruohosipulia
- ½ rku lehtipersiljaa ja/tai korianteria
- (½ tl sormisuolaa)
Limonello-perunat – ohje:
- Pese perunat ja levitä ne uunipellille leivinpaperille. Jos et löydä pieniä varhaisperunoita, leikkaa isommat perunat muutamaan osaan. Lisää päälle öljy ja suola ja pyörittele sekaisin. Paahda 200-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja paahtuneita.
- Tee kastike perunoiden paahtuessa. Sekoita isossa kulhossa kaikki kastikkeen ainekset.
- Lisää paahdetut perunat kastikkeen joukkoon kulhoon. Sekoita huolellisesti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Siirrä perunat tarjoiluvadille. Hienonna päälle reilusti tuoreita yrttejä.