Viola Virtamon sitruunaiset limonello-perunat ovat varma kesähitti! Nappaa kermainen ja raikas ohje
Ruokakuvaajan lempiresepti
Viola Virtamon sitruunaiset limonello-perunat ovat varma kesähitti! Nappaa kermainen ja raikas ohje
Ruokakuvaaja Viola Virtamo rakastaa varhaisperunoita. Hurmaaviin limonello-varhaisperunoihin hän sai inspiraation suositusta limonello-pastasta. Nappaa helppo kesäresepti!
15.6.2023
 |
Meillä kotona

Rakastatko varhaisperunoita ja sitruunaisia makuja? Jos nyökyttelet, nyt kannattaa olla tarkkana: valokuvaaja Viola Virtamon limonello-perunat todennäköisesti hurmaavat sinut.

Idea limonello-perunoista syntyi, kun Viola halusi kehitellä kermaisen mutta raikkaan happaman perunasalaatin rakastamistaan varhaisperunoista.

– Tajusin, että täydellinen kastikeresepti on jo olemassa – mutta pastalle, Viola kertoo.

27-vuotias valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut, kuvannut ja taittanut useita ruokakirjoja ja pitää Instagramissa suosittua Violaminerva-tiliä. Viola asuu Helsingissä Usva-koiransa kanssa. Varhaisperunat hurmasivat hänet jo lapsuudessa. ”Joka kesä parhaat perunat nostetaan oman mökin kasvimaalta.”

Samoin kuin pastasuosikin, myös limonello-perunoiden salaisuus on Violan mukaan täydellinen yhdistelmä suolaisuutta, happamuutta, raikkautta ja ripaus makeutta. Perunat paahdetaan uunissa, maustetaan suolalla ja sekoitetaan kermaiseen kastikkeeseen, jonka piristävät turkkilainen jogurtti ja sitruuna.

– Kurkuma, inkivääri ja valkosipuli tuovat kastikkeeseen mausteisuutta ja parmesaani ripauksen umamia. Iso nippu tuoreita yrttejä viimeistelee maun.

Viola vinkkaa, että limonello-perunat ovat kiva lisuke monenlaisille kesäaterioille.

– Erityisen hyvin ne sopivat tuoreen, grillatun kalan kylkeen.

Viola Virtamon limonello-perunat

4 annosta (gluteeniton)

Valmistusaika: 15 min + 1 h uunissa

Ainekset:

  • 1 kg pieniä varhaisperunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa

Limonello-kastike

  • 2½ dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl parmesaanijuustoa hienoksi raastettuna
  • 2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ sitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • ½ tl kurkumaa

Viimeistely

  • ½ rku ruohosipulia
  • ½ rku lehtipersiljaa ja/tai korianteria
  • (½ tl sormisuolaa)

Limonello-perunat – ohje:

  1. Pese perunat ja levitä ne uunipellille leivinpaperille. Jos et löydä pieniä varhaisperunoita, leikkaa isommat perunat muutamaan osaan. Lisää päälle öljy ja suola ja pyörittele sekaisin. Paahda 200-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja paahtuneita.
  2. Tee kastike perunoiden paahtuessa. Sekoita isossa kulhossa kaikki kastikkeen ainekset.
  3. Lisää paahdetut perunat kastikkeen joukkoon kulhoon. Sekoita huolellisesti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Siirrä perunat tarjoiluvadille. Hienonna päälle reilusti tuoreita yrttejä.
3 kommenttia