Maku

Voipotut – kahden ainesosan kastike nostaa varhaisperunat aivan uudelle tasolle

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Tässä helpossa reseptissä varhaisperunat aateloidaan vastustamattomalla salvia-voikastikkeella. Ruskistetun voin pähkinäinen maku ja rapsakaksi paistetut salvianlehdet vievät pottuelämyksen aivan uusiin ulottuvuuksiin. Kaada kastike pottujen päälle tai dippaa perunoita yksitellen voikastikkeeseen. Jos varhaisperunat voin kera lukeutuvat kesän lempiherkkuihisi, nämä voipotut räjäyttävät taatusti tajuntasi.
GL
KA
MU
3.9
3
Julkaistu: 30.5.2018


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 1 kgvarhaisperunoita
  • 1-2 tlsuolaa

Voi-salviakastike

  • 125 gvoita
  • 1 rkutuoretta salviaa
Tulosta

Voipotut valmistuvat näin:

  1. Pese ja harjaa varhaisperunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja mausta suolalla (1 tl per 1 litra vettä). Lisää perunat ja keitä kypsiksi, 15–20 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
  2. Perunoiden kiehuessa voit valmistaa voikastikkeen. Sulata voi paistinpannulla ja lisää salvianlehdet. Ruskista voita salvianlehtien kanssa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Seuraa, kun voi alkaa vaahtoutua. Voi on ruskistunut, kun sen väri muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksu muuttuu pähkinäiseksi.
  3. Kaada ruskistettu voi ja rapsakoituneet salvianlehdet keitettyjen varhaisperunoiden päälle. Ripottele halutessasi voipottujen päälle vielä hieman sormisuolaa. Voit myös laittaa voikastikkeen pieneen kulhoon ja dipata perunoita.
3 kommenttia