


Voipotut – kahden ainesosan kastike nostaa varhaisperunat aivan uudelle tasolle
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Tässä helpossa reseptissä varhaisperunat aateloidaan vastustamattomalla salvia-voikastikkeella. Ruskistetun voin pähkinäinen maku ja rapsakaksi paistetut salvianlehdet vievät pottuelämyksen aivan uusiin ulottuvuuksiin. Kaada kastike pottujen päälle tai dippaa perunoita yksitellen voikastikkeeseen. Jos varhaisperunat voin kera lukeutuvat kesän lempiherkkuihisi, nämä voipotut räjäyttävät taatusti tajuntasi.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
varhaisperunoita
1-2 tl
suolaa
Voi-salviakastike
125 g
voita
1 rku
tuoretta salviaa
Voipotut valmistuvat näin:
- Pese ja harjaa varhaisperunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja mausta suolalla (1 tl per 1 litra vettä). Lisää perunat ja keitä kypsiksi, 15–20 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
- Perunoiden kiehuessa voit valmistaa voikastikkeen. Sulata voi paistinpannulla ja lisää salvianlehdet. Ruskista voita salvianlehtien kanssa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Seuraa, kun voi alkaa vaahtoutua. Voi on ruskistunut, kun sen väri muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksu muuttuu pähkinäiseksi.
- Kaada ruskistettu voi ja rapsakoituneet salvianlehdet keitettyjen varhaisperunoiden päälle. Ripottele halutessasi voipottujen päälle vielä hieman sormisuolaa. Voit myös laittaa voikastikkeen pieneen kulhoon ja dipata perunoita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat