
Vanhanajan kahvikakku on parasta, mitä kaffepöytään voi nostaa! 10 nostalgista reseptiä – ”Tein heti toisen perään”
Vanhanajan kahvikakku maistuu sukupolvelta toiselle! Perinteiset kahvikakut ovat helppoja leipoa ja valmistuvat yksinkertaisista perusraaka-aineista. Mikä näistä kakuista tuo sinulle eniten muistoja mieleen?
Vanhanajan kahvikakku – nappaa nostalgiset reseptit!
Piimäkakku

”Ihanaa, piimäkakku on turvaruokaa, jota pitäisi olla koko ajan varalla kaapissa!”, kirjoittaa lukijamme nostalgisesta kuivakakusta, joka on kaikkea muuta kuin kuiva. Piimäkakku saa fariinisokerista makeaa paahteisuutta, kaneli ja kardemumma tuovat mausteisuutta. Herkun mehevöittää tietysti piimä.
Maustekakku

Maustekakku on klassikoiden klassikko, joka on mutkaton valmistaa. Yllättävä mutta olennainen ainesosa on maustepippuri. Lukijaltamme Tuulalta saamamme resepti on niin hyvä, että näitä kakkuja on jopa lähetetty ystäville postissa! ”Kakku onnistui oikein hyvin ja on herkullista. Kardemumma oli päässyt loppumaan, mutta ilman sitäkin vallan hyvää”, lukijamme kehuu.
Kultarannan pumpulikakku
Kultarannan pumpulikakussa on presidentillistä hohtoa. Tasavallan presidentin kesäasunnon Kultarannan keittiön kakku saa pehmeän rakenteensa perunajauhoista. Yksinkertaisen hienostunut kakku ei kaipaa koristeekseen muuta kuin tomusokeria.
Ihannekakku

Ihannekakku on mummon kahvipöydästä tuttu vaalea kuivakakku, jonka resepti kulki sukulaiselta toiselle. Yksinkertaisen ihanassa ihannekakussa maistuvat vanilja ja appelsiininkuori.
Tiikerikakku

Raidallisen tiikerikakun historia juontaa todennäköisesti 1800-luvun Saksaan. Suomessa tiikerikakku nousi suosioon 1950-luvulla. Kaakaolla maustettu kakku on monen lukijamme suosikki: ”Mehevä ja hyvä kakku”, ”Tällä reseptillä onnistuu aina!” kirjoittavat ohjeeseen tykästyneet lukijamme.
7 minuutin kakku

Miten hauska nimi! 7 minuutin kakku on saanut nimensä ajasta, joka kakkutaikinaa vatkataan. Eikä tämän kakkusen valmistukseen montaa minuuttia muutenkaan kulu, joten leipomaan on kiva ryhtyä vaikka arki-iltana.
Minna Canthin kakku
Kirjailijan ja yhteiskunnallisen vaikuttajan Minna Canthin nimikkokakun Minna Canthin kakun erikoisuus on taikinaan sekoitettava kermavaahto, joka antaa mehevän ja kuohkean rakenteen. Pomeranssinkuori, kaneli, neilikka ja inkivääri tuovat kakkuun ihanan tuoksun ja maun. ”Hyvä resepti. Kakusta tuli huippuhyvä!” lukijamme kiittää.
Taatelikakku

Taatelikakku on monen rakastama joulunajan klassikko. Taatelien mehevöittämä ja makeuttama kakku säilyy pitkään ja on helppo valmistaa. ”Ihana taatelikakku. En ole ennen tehnyt taatelikakkua mutta onnistui hyvin ja tein heti toisen perään”, lukija kirjoittaa reseptistämme.
Sokerikakku

Sokerikakkua simppelimpää kakkua saa hakea, sillä se valmistuu vain neljästä raaka-aineesta. Sokerikakku maistuu ihanalta vaniljajäätelön tai kermavaahdon ja marjojen kera. Samalla reseptillä valmistat kakkupohjan täytekakkuun!
Pehmeä piparkakku

Pehmeä piparkakku on nostalginen jouluherkku, joka yhdistää perinteisten piparkakkujen makumaailman ja kahvikakun pehmeyden. Tomusokerikuorrute tekee kakusta juhlavan.