Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mummin reseptivihkosta

Vanhanajan kahvikakku on parasta, mitä kaffepöytään voi nostaa! 10 nostalgista reseptiä – ”Tein heti toisen perään”

Vanhanajan kahvikakku maistuu sukupolvelta toiselle! Perinteiset kahvikakut ovat helppoja leipoa ja valmistuvat yksinkertaisista perusraaka-aineista. Mikä näistä kakuista tuo sinulle eniten muistoja mieleen?

26.11.2024

Vanhanajan kahvikakku – nappaa nostalgiset reseptit!

Piimäkakku

Tumma piimäkakku tarjoiluvadilla, alla leivinpaperi.

Ihanaa, piimäkakku on turvaruokaa, jota pitäisi olla koko ajan varalla kaapissa!”, kirjoittaa lukijamme nostalgisesta kuivakakusta, joka on kaikkea muuta kuin kuiva. Piimäkakku saa fariinisokerista makeaa paahteisuutta, kaneli ja kardemumma tuovat mausteisuutta. Herkun mehevöittää tietysti piimä.

Maustekakku

Tumma kahvikakku vadilla liinan päällä.

Maustekakku on klassikoiden klassikko, joka on mutkaton valmistaa. Yllättävä mutta olennainen ainesosa on maustepippuri. Lukijaltamme Tuulalta saamamme resepti on niin hyvä, että näitä kakkuja on jopa lähetetty ystäville postissa! ”Kakku onnistui oikein hyvin ja on herkullista. Kardemumma oli päässyt loppumaan, mutta ilman sitäkin vallan hyvää”, lukijamme kehuu.

Kultarannan pumpulikakku

Kultarannan pumpulikakussa on presidentillistä hohtoa. Tasavallan presidentin kesäasunnon Kultarannan keittiön kakku saa pehmeän rakenteensa perunajauhoista. Yksinkertaisen hienostunut kakku ei kaipaa koristeekseen muuta kuin tomusokeria.

Ihannekakku

Vaalea sokerikakku vadilla.

Ihannekakku on mummon kahvipöydästä tuttu vaalea kuivakakku, jonka resepti kulki sukulaiselta toiselle. Yksinkertaisen ihanassa ihannekakussa maistuvat vanilja ja appelsiininkuori.

Tiikerikakku

Tiikerikakku, josta pala leikattuna metallisella tarjoiluvadilla.

Raidallisen tiikerikakun historia juontaa todennäköisesti 1800-luvun Saksaan. Suomessa tiikerikakku nousi suosioon 1950-luvulla. Kaakaolla maustettu kakku on monen lukijamme suosikki: ”Mehevä ja hyvä kakku”, ”Tällä reseptillä onnistuu aina!” kirjoittavat ohjeeseen tykästyneet lukijamme.

7 minuutin kakku

Vaalea kahvikakku vihreällä vadilla.

Miten hauska nimi! 7 minuutin kakku on saanut nimensä ajasta, joka kakkutaikinaa vatkataan. Eikä tämän kakkusen valmistukseen montaa minuuttia muutenkaan kulu, joten leipomaan on kiva ryhtyä vaikka arki-iltana.

Minna Canthin kakku

Kirjailijan ja yhteiskunnallisen vaikuttajan Minna Canthin nimikkokakun Minna Canthin kakun erikoisuus on taikinaan sekoitettava kermavaahto, joka antaa mehevän ja kuohkean rakenteen. Pomeranssinkuori, kaneli, neilikka ja inkivääri tuovat kakkuun ihanan tuoksun ja maun. ”Hyvä resepti. Kakusta tuli huippuhyvä!” lukijamme kiittää.

Taatelikakku

taatelikakku kuvattuna ylhäältä päin. Talvinen, huurteinen tunnelma.

Taatelikakku on monen rakastama joulunajan klassikko. Taatelien mehevöittämä ja makeuttama kakku säilyy pitkään ja on helppo valmistaa. ”Ihana taatelikakku. En ole ennen tehnyt taatelikakkua mutta onnistui hyvin ja tein heti toisen perään”, lukija kirjoittaa reseptistämme.

Sokerikakku

Vaalea sokerikakku vadilla, takana leivontatarvikkeita.

Sokerikakkua simppelimpää kakkua saa hakea, sillä se valmistuu vain neljästä raaka-aineesta. Sokerikakku maistuu ihanalta vaniljajäätelön tai kermavaahdon ja marjojen kera. Samalla reseptillä valmistat kakkupohjan täytekakkuun!

Pehmeä piparkakku

Piparkakku vadilla.

Pehmeä piparkakku on nostalginen jouluherkku, joka yhdistää perinteisten piparkakkujen makumaailman ja kahvikakun pehmeyden. Tomusokerikuorrute tekee kakusta juhlavan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt