


7 minuutin kakku – rakastettu kahvikakkuklassikko syntyy helposti ja nopeasti
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
7 minuutin kakku on saanut nimensä kakun leipomiseen menevästä ajasta, sillä taikinaa vatkataan sähkövatkaimella 7 minuuttia. Kakku on ihanaa jo sellaisenaan mutta saat sen juhlavammaksi kermalla ja kaupasta ostetuilla macaron-leivoksilla.
Reseptin ainekset
12–14 palaa
200 g
voita
4
munaa
2 dl
sokeria
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
perunajauhoja
Koristelu
1 rkl + 1 rkl
tomusokeria
1 dl
kuohukermaa
macaron-leivoksia (esim. Satumaista)
7 minuutin kakku – ohje:
- Sulata voi. Riko munat kulhoon ja lisää loput aineet. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella 7 minuuttia.
- Voitele ja korppujauhota noin 2 litran rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä puolisen tuntia.
- Kumoa kakku vadille. Siivilöi tomusokeria kakun päälle.
- Jos haluat entistä juhlavammana kakun, vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ripaus tomusokeria vaahdotuksen loppuvaiheessa. Lusikoi vaahto kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja pursota vaahto kakun päälle. Koristele macaron-leivoksilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat