


Sokerikakku – kahvipöydän klassikko valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Sokerikakku maistuu kahvikakkuna vaikka kermavaahdon tai vaniljajäätelön ja marjojen kanssa. Kun paistat kakun tasapohjaisessa vuoassa, saat täytekakkupohjan. Sokerikakku on myös helppo tuunata maustamalla se esimerkiksi kardemummalla tai sitruunan kuoriraasteella. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
20 palaa
5
munaa
2½ dl
sokeria
2 ½ dl
karkeita vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Vuoan voitelu
1 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
vehnä- tai korppujauhoja
Sokerikakku − ohje:
- Voitele ja jauhota rengaskakkuvuoka (2 l).
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi kulhossa.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe pienessä kulhossa. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti käännellen.
- Paista sokerikakkua 180 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyy tikulla, kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
- Anna sokerikakun tasaantua pari minuuttia kakkuvuoassa ennen kumoamista.
Vinkki!
Sokerikakun voit maustaa halutessasi kardemummalla (1 tl) tai vaniljalla (1 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria) tai yhden sitruunan kuoriraasteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat