Todellinen klassikko
Kultarannan pumpulikakku – presidenteillekin kelpaava pumpulinpehmoinen kahvikakku hurmaa kahvipöydässä
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Tasavallan presidentin kesäasunnon Kultarannan keittiön pumpulikakku saa pehmeän rakenteensa perunajauhoista. Kakku valmistuu helposti ja koristellaan simppelisti tomusokerilla. Tässä on klassikko isolla K:lla!
Reseptin ainekset
10 annosta
3
kananmunaa
2¾ dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
vajaa 4 dl
perunajauhoja
250 g
voita
Kultarannan pumpulikakku – ohje:
- Voitele ja jauhota perunajauhoilla kakkuvuoka (tilavuus vähintään 1,8 l).
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja kääntele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
- Sulata ja kiehauta voi ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin vatkaten.
- Paista pumpulikakkua 180-asteisessa uunissa noin 50 min tai kunnes kakku on kypsä.
- Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa.
- Koristele kakku tomusokerilla.
Kultarannan pumpulikakun ohje on peräisin Anna-Maija Tantun toimittamasta Makujen ja elämysten Kultaranta -kirjasta (WSOY, 1999).

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat