Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Todellinen klassikko

Kultarannan pumpulikakku – presidenteillekin kelpaava pumpulinpehmoinen kahvikakku hurmaa kahvipöydässä

1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min

Tasavallan presidentin kesäasunnon Kultarannan keittiön pumpulikakku saa pehmeän rakenteensa perunajauhoista. Kakku valmistuu helposti ja koristellaan simppelisti tomusokerilla. Tässä on klassikko isolla K:lla!

3.6.2024
Reseptin ainekset
10 annosta
3
kananmunaa
2¾ dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
vajaa 4 dl
perunajauhoja
250 g
voita

Kultarannan pumpulikakku – ohje:

  1. Voitele ja jauhota perunajauhoilla kakkuvuoka (tilavuus vähintään 1,8 l).
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja kääntele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
  4. Sulata ja kiehauta voi ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin vatkaten.
  5. Paista pumpulikakkua 180-asteisessa uunissa noin 50 min tai kunnes kakku on kypsä.
  6. Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa.
  7. Koristele kakku tomusokerilla.

Kultarannan pumpulikakun ohje on peräisin Anna-Maija Tantun toimittamasta Makujen ja elämysten Kultaranta -kirjasta (WSOY, 1999).

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt