Minna Canthin kakku – nostalgisen kahvikakun erikoisuus on taikinaan sekoitettu kermavaahto
1 h 25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 10 min
Minna Canthin kakku on herkullinen kuivakakku. Sen erikoisuus on taikinaan sekoitettava kermavaahto, joka antaa kakulle mehevän ja kuohkean rakenteen. Kakku maistuu erityisesti 19. maaliskuuta Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä, mutta toki sillä kelpaa herkutella muulloinkin.
Reseptin ainekset
20 palaa
4 dl
kuohukermaa
2
munaa
2 dl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
pomeranssinkuorta
2 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
75 g
voita
2 dl
siirappia
Voitelu
voita
korppujauhoja
Minna Canthin kakku – ohje:
- Vaahdota kerma. Pese vatkaimet ja kuivaa ne. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kerma- ja munasokerivaahto nuolijalla.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kääntele ne vaahtoseokseen.
- Sulata voi ja yhdistä se siirapin kanssa. Lisää seos taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun isoon rengasvuokaan (2,5 litraa).
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat