Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Minna Canthin kakku – nostalgisen kahvikakun erikoisuus on taikinaan sekoitettu kermavaahto

1 h 25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 10 min

Minna Canthin kakku on herkullinen kuivakakku. Sen erikoisuus on taikinaan sekoitettava kermavaahto, joka antaa kakulle mehevän ja kuohkean rakenteen. Kakku maistuu erityisesti 19. maaliskuuta Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä, mutta toki sillä kelpaa herkutella muulloinkin.

7.3.2024
Reseptin ainekset
20 palaa
4 dl
kuohukermaa
2
munaa
2 dl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
pomeranssinkuorta
2 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
75 g
voita
2 dl
siirappia
Voitelu
voita
korppujauhoja

Minna Canthin kakku – ohje:

  1. Vaahdota kerma. Pese vatkaimet ja kuivaa ne. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kerma- ja munasokerivaahto nuolijalla.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kääntele ne vaahtoseokseen.
  3. Sulata voi ja yhdistä se siirapin kanssa. Lisää seos taikinaan.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun isoon rengasvuokaan (2,5 litraa).
  5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt