4(85)
Pehmeä piparkakku isoäidin vaalimalla reseptillä – tunnetko tämän nostalgisen jouluherkun?
Kasvis
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Pehmeä piparkakku yhdistää ihanasti piparkakun maun ja kahvikakun pehmeyden. Juuri tämän kaakun tuoksu monessa mummilassa levisi jouluisin. Lähde maistuvalle ja tuoksuvalle aikamatkalle vaikka jo tänään!
4.12.2020
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
20 palaa
Pehmeä piparkakku
4munaa
1½ dlsokeria
200 gvoita tai margariinia
1 dltummaa siirappia
6 dlkakkuvehnäjauhoja
1½–2 rklpiparkakkumaustetta
2 tlleivinjauhetta
2 dlkermaa tai kermaviiliä
Tomusokerikuorrute
2 dltomusokeria
noin 1½ rkl vettä

Pehmeä piparkakku – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita siihen siirappi.
  2. Yhdistä jauhot, piparkakkumauste ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoja, voi-siirappiseosta sekä kermaa tai kermaviiliä. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (noin 2 l). Kumoa tai lusikoi taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Jäähdytä hetki ennen kumoamista.
  5. Viimeistele jäähtynyt pehmeä piparkakku tomusokerikuorrutteella tai tomusokerilla.

Vinkki!

Voit leipoa pehmeän piparkakun hyvissä ajoin etukäteen. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja nosta jääkaappiin pariksi päiväksi, maku vain paranee säilytyksen aikana.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo