Pehmeä piparkakku isoäidin vaalimalla reseptillä – tunnetko tämän nostalgisen jouluherkun?

1 h 5 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
50 min
Pehmeä piparkakku yhdistää ihanasti piparkakun maun ja kahvikakun pehmeyden. Juuri tämän kaakun tuoksu monessa mummilassa levisi jouluisin. Lähde maistuvalle ja tuoksuvalle aikamatkalle vaikka jo tänään!
KA
4
0
Julkaistu: 4.12.2020


Reseptin ainekset (20 palaa)

Pehmeä piparkakku

  • 4munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 200 gvoita tai margariinia
  • 1 dltummaa siirappia
  • 6 dlkakkuvehnäjauhoja
  • 1½–2 rklpiparkakkumaustetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 dlkermaa tai kermaviiliä

Tomusokerikuorrute

  • 2 dltomusokeria
  • noin 1½ rkl vettä
Tulosta

Pehmeä piparkakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita siihen siirappi.
  2. Yhdistä jauhot, piparkakkumauste ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoja, voi-siirappiseosta sekä kermaa tai kermaviiliä. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (noin 2 l). Kumoa tai lusikoi taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Jäähdytä hetki ennen kumoamista.
  5. Viimeistele jäähtynyt pehmeä piparkakku tomusokerikuorrutteella tai tomusokerilla.

Vinkki!

Voit leipoa pehmeän piparkakun hyvissä ajoin etukäteen. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja nosta jääkaappiin pariksi päiväksi, maku vain paranee säilytyksen aikana.

Kommentoi »