
Paras pannacotta – 4 vinkkiä, joiden avulla loihdit silkinpehmeän jälkkärin
Paras pannacotta valmistuu laadukkaasta kuohukermasta, sokerista, hyydytysaineesta ja ripauksesta raikkautta. Perinteistä reseptiä on myös helppo tuunata maun ja vuodenajan mukaan.
Paras pannacotta – näillä vinkeillä onnistut:
1. Kerma
Valitse perinteiseen pannacottaan maukasta kuohukermaa, joka sisältää 35 % rasvaa. Silloin saat jälkiruokaan sopivan kermaisen maun ja pehmeän rakenteen.
Kokeile myös
Jos haluat maidottoman jälkiruoan, vaihda kuohukerma kookosmaitoon tai -kermaan. Rohkeimmat tuunaajat voivat kuohukerman lisäksi tai sijaan kokeilla ranskankermaa ja täyteläistä jogurttia.

2. Sokeri
Keitettävän kerman sekaan kannattaa valita makeuttajaksi taloussokeri tai erikoishieno sokeri, niin massa pysyy tasaisen vaaleana ja sokeri sekoittuu helposti.
Kokeile myös
Ripauta sekaan vaniljasokeria, niin saat pannacottaan upean säväyksen ja hauskoja mustia pilkkuja. Halutessasi voit maustaa massan myös lakritsijauheella, kanelilla, sahramilla tai pikakahvijauheella.
3. Hyydyttäminen
Pannacotta hyydytetään perinteisesti eläinperäisellä liivatteella eli gelatiinilla. Jotta rakenteesta tulee täydellisen silkinsileä, annoksessa on vain kaksi liivatelehteä puolta litraa kermaa kohti.
Kokeile myös
Jos haluat valmistaa pannacottan ilman liivatetta, voit käyttää myös hyytelösokeri Multia. Sillä saa jälkiruokaan lusikoitavan pehmeän rakenteen. Hyytelömäisen rakenteen pannacottaan saa myös suklaalla ja paksulla jogurtilla.

4. Ripaus raikkautta
Pannacotta on kermaisen makea klassikkojälkiruoka, jonka seuraksi monet kaipaavat jotakin raikasta. Usein kermahyytelö tarjotaan tuoreiden marjojen, hedelmien tai erilaisten hillojen kanssa.
Kokeile myös
Pannacottan massan voi maustaa mielensä mukaan. Marjamehuilla saa kivan värisen jälkiruoan. Halutessaan voi hyydyttää päällekkäin kaksi tai jopa kolme eri väristä kerrosta. Vanilja ja vadelma toimivat mainiosti yhdessä.
Näin sovellat pannacottan perusreseptiä
Säväytä lakulla

Väriä mustaherukasta

Makua kookoksesta

Villisti kuusenkerkästä
