Maku

Paras pannacotta – 4 vinkkiä, joiden avulla loihdit silkinpehmeän jälkkärin

Paras pannacotta – 4 vinkkiä, joiden avulla loihdit silkinpehmeän jälkkärin
Paras pannacotta valmistuu laadukkaasta kuohukermasta, sokerista, hyydytysaineesta ja ripauksesta raikkautta. Perinteistä reseptiä on myös helppo tuunata maun ja vuodenajan mukaan.
Julkaistu: 4.12.2020

Paras pannacotta – näillä vinkeillä onnistut:

1. Kerma

Valitse perinteiseen pannacottaan maukasta kuohukermaa, joka sisältää 35 % rasvaa. Silloin saat jälkiruokaan sopivan kermaisen maun ja pehmeän rakenteen.

Kokeile myös

Jos haluat maidottoman jälkiruoan, vaihda kuohukerma kookosmaitoon tai -kermaan. Rohkeimmat tuunaajat voivat kuohukerman lisäksi tai sijaan kokeilla ranskankermaa ja täyteläistä jogurttia.
Pannacotta sopii mainiosti myös brunssille tai viikonlopun herkkuaamiaiselle, kun käytät siinä turkkilaista jogurttia. Päälle ripotellaan mysliä ja marjoja. Kurkkaa mysli-jogurttipannacottan ohje!

2. Sokeri

Keitettävän kerman sekaan kannattaa valita makeuttajaksi taloussokeri tai erikoishieno sokeri, niin massa pysyy tasaisen vaaleana ja sokeri sekoittuu helposti.

Kokeile myös

Ripauta sekaan vaniljasokeria, niin saat pannacottaan upean säväyksen ja hauskoja mustia pilkkuja. Halutessasi voit maustaa massan myös lakritsijauheella, kanelilla, sahramilla tai pikakahvijauheella.

3. Hyydyttäminen

Pannacotta hyydytetään perinteisesti eläinperäisellä liivatteella eli gelatiinilla. Jotta rakenteesta tulee täydellisen silkinsileä, annoksessa on vain kaksi liivatelehteä puolta litraa kermaa kohti.

Kokeile myös

Jos haluat valmistaa pannacottan ilman liivatetta, voit käyttää myös hyytelösokeri Multia. Sillä saa jälkiruokaan lusikoitavan pehmeän rakenteen. Hyytelömäisen rakenteen pannacottaan saa myös suklaalla ja paksulla jogurtilla.
Valkosuklaalla saa pannacottaan vielä lisää kermaisuutta. Jouluisen jälkiruoka-annoksen kruunaa pähkinäpraliini. Katso valkosuklaapannacottan ohje!

4. Ripaus raikkautta

Pannacotta on kermaisen makea klassikkojälkiruoka, jonka seuraksi monet kaipaavat jotakin raikasta. Usein kermahyytelö tarjotaan tuoreiden marjojen, hedelmien tai erilaisten hillojen kanssa.

Kokeile myös

Pannacottan massan voi maustaa mielensä mukaan. Marjamehuilla saa kivan värisen jälkiruoan. Halutessaan voi hyydyttää päällekkäin kaksi tai jopa kolme eri väristä kerrosta. Vanilja ja vadelma toimivat mainiosti yhdessä.

Näin sovellat pannacottan perusreseptiä

Säväytä lakulla

Lisää teelusikallinen lakritsijauhetta kuumaan kermaan vähän kerrallaan ja vatkaa voimakkaasti, niin jauhe sekoittuu tasaisesti. Kurkkaa lakritsipannacottan ohje!

Väriä mustaherukasta

Sekoita ranskankerman (2 dl) ja jogurtin (1 dl) sekaan mustaherukkamehua (1 dl). Saat kermahyytelöön ihanan värin ja maun. Hyydytä hyytelösokeri multilla. Kurkkaa ohje mustaherukkapannacottaan!

Makua kookoksesta

Jos pidät kookoksesta, vaihda kuohukerma kookosmaitoon, niin saat maidottoman ja hyytelösokerilla myös vegaanisen pannacottan. Saat kookospannacottan ohjeen täältä.

Villisti kuusenkerkästä

Nuoret kuusenkerkät antavat pannacottaan voimakkaan sitruksiksen maun. Keitä kuusenkerkkiä kermassa ja anna makujen tekeytyä ennen siivilöintiä. Pannacottan rakenne saadaan liivatteiden sijaan valkosuklaasta ja jogurtista. Katso ohje kuusenkerkkäpannacottaan.
Kommentoi »