Kookospannacotta – kardemummalla ja vaniljalla säväytetty vanukas maistuu taivaalliselta paahdettujen appelsiiniviipaleiden kanssa
5 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
5 h Kookospannacotta onnistuu myös ilman liivatetta. Hyytelösokeri Multi tekee vanukkaan rakenteesta ihanan kermaisen ja lusikoitavan. Vaniljainen ja kardemummainen pannacotta on täydellinen jälkiruoka raikkaiden paahdettujen appelsiiniviipaleiden kanssa.
GL
LA
MA
MU
VE
KA
3.4
Kuvat
Julkaistu 27.7.2005

Kookospannacotta – kardemummalla ja vaniljalla säväytetty vanukas maistuu taivaalliselta paahdettujen appelsiiniviipaleiden kanssa
Reseptin ainekset (6 annosta)
Kookospannacotta
- 1 prk (400 ml)kookosmaitoa
- 1 dlhyytelösokeria (Multi)
- 2 tlkardemummaa
- 1/4 tlvaniljajauhetta
Paahdetut veriappelsiinit
- 2veriappelsiinia
- 3 rklvaahterasiirappia
Koristelu
- 3 rklpistaaseja rouhittuna
Kookospannacotta – ohje:
- Kaada kookosmaito pinnoitettuun kattilaan. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja mausteet.
- Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sekoitellen minuutin ajan. Jaa seos jälkiruokalaseihin ja anna jäähtyä. Peitä kelmulla, nosta kipot jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 5 tuntia tai yön yli.
- Leikkaa veriappelsiineista päädyt pois ja leikkaa kuoret irti hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa hedelmät puolen sentin viipaleiksi. Levitä veriapplesiinit leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle siirappia. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä joko haaleiksi tai kokonaan.
- Viimeistele kookospannacotta-annokset veriappelsiineilla ja kevyesti rouhituilla pistaaseilla.
Vinkki!
Paahdetut veriappelsiiniviipaleet toimivat myös turkkilaisen jogurtin ja vaahterasiirapin kanssa pikkuherkkuna tai aamupalana.

Kookospannacotta passiohedelmällä – pääsiäisen helpoin jälkkäri
Kotivinkki

Pannacotta – jälkiruokaklassikko, joka lumoaa silkinpehmeällä maullaan
Maku

Lakritsipannacotta
Maku

Täydellinen pannacotta puolukkakastikkeella
Kotivinkki

Kerrospannacotta
Maku

Pannacotta ja ananassalsa
Maku

Tyrniglöginen pannacotta
Maku

Mustaherukkapannacotta – täyteläistä ja sopivan kirpeää
Kotivinkki