Maku

Kookospannacotta – kardemummalla ja vaniljalla säväytetty vanukas maistuu taivaalliselta paahdettujen appelsiiniviipaleiden kanssa

5 h 30 min
GL
LA
MA
MU
VE
3.43
0

Kookospannacotta onnistuu myös ilman liivatetta. Hyytelösokeri Multi tekee vanukkaan rakenteesta ihanan kermaisen ja lusikoitavan. Vaniljainen ja kardemummainen pannacotta on täydellinen jälkiruoka raikkaiden paahdettujen appelsiiniviipaleiden kanssa.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

Kookospannacotta

  • 1 prk (400 ml)kookosmaitoa
  • 1 dlhyytelösokeria (Multi)
  • 2 tlkardemummaa
  • 1/4 tlvaniljajauhetta

Paahdetut veriappelsiinit

  • 2veriappelsiinia
  • 3 rklvaahterasiirappia

Koristelu

  • 3 rklpistaaseja rouhittuna

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 h

Kookospannacotta valmistuu helposti näin:

  1. Kaada kookosmaito pinnoitettuun kattilaan. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja mausteet.
  2. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sekoitellen minuutin ajan. Jaa seos jälkiruokalaseihin ja anna jäähtyä. Peitä kelmulla, nosta kipot jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 5 tuntia tai yön yli.
  3. Leikkaa veriappelsiineista päädyt pois ja leikkaa kuoret irti hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa hedelmät puolen sentin viipaleiksi. Levitä veriapplesiinit leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle siirappia. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä joko haaleiksi tai kokonaan.
  4. Viimeistele kookospannacotta-annokset veriappelsiineilla ja kevyesti rouhituilla pistaaseilla.

Vinkki!

Paahdetut veriappelsiiniviipaleet toimivat myös turkkilaisen jogurtin ja vaahterasiirapin kanssa pikkuherkkuna tai aamupalana.

MITÄ PIDIT?
3.43