


Kookospannacotta – kardemummalla ja vaniljalla säväytetty vanukas maistuu taivaalliselta paahdettujen appelsiiniviipaleiden kanssa
5 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 5 h 0 min
Kookospannacotta onnistuu myös ilman liivatetta. Hyytelösokeri Multi tekee vanukkaan rakenteesta ihanan kermaisen ja lusikoitavan. Vaniljainen ja kardemummainen pannacotta on täydellinen jälkiruoka raikkaiden paahdettujen appelsiiniviipaleiden kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
Kookospannacotta
1 prk (400 ml)
kookosmaitoa
1 dl
hyytelösokeria (Multi)
2 tl
kardemummaa
1/4 tl
vaniljajauhetta
Paahdetut veriappelsiinit
2
veriappelsiinia
3 rkl
vaahterasiirappia
Koristelu
3 rkl
pistaaseja rouhittuna
Kookospannacotta – ohje:
- Kaada kookosmaito pinnoitettuun kattilaan. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja mausteet.
- Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sekoitellen minuutin ajan. Jaa seos jälkiruokalaseihin ja anna jäähtyä. Peitä kelmulla, nosta kipot jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 5 tuntia tai yön yli.
- Leikkaa veriappelsiineista päädyt pois ja leikkaa kuoret irti hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa hedelmät puolen sentin viipaleiksi. Levitä veriapplesiinit leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle siirappia. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä joko haaleiksi tai kokonaan.
- Viimeistele kookospannacotta-annokset veriappelsiineilla ja kevyesti rouhituilla pistaaseilla.
Vinkki!
Paahdetut veriappelsiiniviipaleet toimivat myös turkkilaisen jogurtin ja vaahterasiirapin kanssa pikkuherkkuna tai aamupalana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat