Kookospannacotta – kardemummalla ja vaniljalla säväytetty vanukas maistuu taivaalliselta paahdettujen appelsiiniviipaleiden kanssa
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Kasvis
5 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 5 h
Kookospannacotta onnistuu myös ilman liivatetta. Hyytelösokeri Multi tekee vanukkaan rakenteesta ihanan kermaisen ja lusikoitavan. Vaniljainen ja kardemummainen pannacotta on täydellinen jälkiruoka raikkaiden paahdettujen appelsiiniviipaleiden kanssa.
Kaada kookosmaito pinnoitettuun kattilaan. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja mausteet.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sekoitellen minuutin ajan. Jaa seos jälkiruokalaseihin ja anna jäähtyä. Peitä kelmulla, nosta kipot jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 5 tuntia tai yön yli.
Leikkaa veriappelsiineista päädyt pois ja leikkaa kuoret irti hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa hedelmät puolen sentin viipaleiksi. Levitä veriapplesiinit leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle siirappia. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä joko haaleiksi tai kokonaan.
Viimeistele kookospannacotta-annokset veriappelsiineilla ja kevyesti rouhituilla pistaaseilla.
Vinkki!
Paahdetut veriappelsiiniviipaleet toimivat myös turkkilaisen jogurtin ja vaahterasiirapin kanssa pikkuherkkuna tai aamupalana.