


Lakritsipannacotta
5 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 5 h 0 min
Lakritsijauhe antaa kermaiselle pannacottalle ihastuttavan ja hienostuneen maun. Käytä liivatetta säästeliäästi, niin saat kermahyytelöön huikean silkkimäisen rakenteen!
Reseptin ainekset
6 annosta
5 dl
kuohukermaa
3/4 dl
ruokosokeria
1
vaniljatanko
1 tl
lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
2
liivatelehteä
Lakritsipannacotta – ohje:
- Sekoita pinnoitetussa kattilassa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös halkaistu tanko kattilaan.
- Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi hiljalleen, koko ajan sekoittaen. Lisää lakritsijauhe kuumaan kermaan vähän kerrallaan ja vispilällä voimakkaasti vatkaten.
- Ota kermakattila pois liedeltä. Poista kermaseoksesta vaniljatanko.
- Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos kuuteen jälkiruokamaljaan tai pieneen lasiin.
- Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään viideksi tunniksi tai yön ajaksi
- Tarjoa lakritsipannacottan kanssa manteli-muscovadolastuja.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen pannacotan resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat