Lakritsipannacotta
5 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
5 h Lakritsijauhe antaa kermaiselle pannacottalle ihastuttavan ja hienostuneen maun. Käytä liivatetta säästeliäästi, niin saat kermahyytelöön huikean silkkimäisen rakenteen!
GL
MU
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.11.2015

Lakritsipannacotta
Ainekset (6 annosta)
- 5 dlkuohukermaa
- 3/4 dlruokosokeria
- 1vaniljatanko
- 1 tllakritsijauhetta (esim. Urtekram)
- 2liivatelehteä
Lakritsipannacotta valmistuu näin:
- Sekoita pinnoitetussa kattilassa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös halkaistu tanko kattilaan.
- Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi hiljalleen, koko ajan sekoittaen. Lisää lakritsijauhe kuumaan kermaan vähän kerrallaan ja vispilällä voimakkaasti vatkaten.
- Ota kermakattila pois liedeltä. Poista kermaseoksesta vaniljatanko.
- Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos kuuteen jälkiruokamaljaan tai pieneen lasiin.
- Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään viideksi tunniksi tai yön ajaksi
- Tarjoa lakritsipannacottan kanssa manteli-muscovadolastuja.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen pannacotan resepti.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.33