Maku

Lakritsi-pannacotta

5 h 15 min
GL
MU
4.75
0

Lakritsijauhe antaa kermaiselle pannacottalle ihastuttavan ja hienostuneen maun. Käytä liivatetta säästeliäästi, niin saat kermahyytelöön huikean silkkimäisen rakenteen!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (6 annosta)

  • 5 dlkuohukermaa
  • 3/4 dlruokosokeria
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 1 tllakritsijauhetta (esim. Urtekram)
  • 2 kplliivatelehteä

Tee näin

5 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 h

Lakritsi-pannacotta valmistuu näin:

Sekoita pinnoitetussa kattilassa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös halkaistu tanko kattilaan.

Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.

Kuumenna kerma kiehuvaksi hiljalleen, koko ajan sekoittaen. Lisää lakritsijauhe kuumaan kermaan vähän kerrallaan ja vispilällä voimakkaasti vatkaten.

Ota kermakattila pois liedeltä. Poista kermaseoksesta vaniljatanko.

Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen.

Kaada seos kuuteen jälkiruokamaljaan tai pieneen lasiin.

Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään viideksi tunniksi tai yön ajaksi.

Tarjoa lakritsi-pannacottan kanssa manteli-muscovadolastuja.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen pannacotan resepti.

MITÄ PIDIT?
4.75