Maku

Manteli-muscovado-lastut

17 min
5
0

Manteli-muscovado-lastut

GL
MU
0
5
Muscovadosokeri saa mantelilastut maistumaan aavistuksen lakritsille. Lastuihin ei tule lainkaan vehnää, vaan rapeat koristeet leivotaan mantelijauhoilla ja -lastuilla.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

  • 50 gvoita
  • 1/2 dlmuscovadosokeria
  • 1 rklhunajaa
  • 3 rklmantelijauhetta
  • 1 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

17 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN7 min

Sulata voi, sokeri ja hunaja kattilassa. Lisää mantelijauhot ja -lastut.

Ota massasta kahdella teelusikalla erittäin pieniä nokareita (noin 1 tl) leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Taikina leviää uunissa todella paljon.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, 6–7 minuuttia. Varo polttamasta lastuja.

Anna lastujen jäähtyä rapeiksi ritilällä. Tarjoa lastut pannacottan kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä