


Pannacotta – jälkiruokaklassikko, joka lumoaa silkinpehmeällä maullaan
3 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h 0 min
Pannacotta on todellinen klassikkojälkiruoka! Voit valmistaa jälkiruoan hyvissä ajoin jääkaappiin hyytymään. Tarjoa kermainen pannacotta hedelmien, marjojen tai hillon kera. Katso myös videolta, kuinka pannacotta valmistuu!
Reseptin ainekset
4 annosta
Pannacotta
5 dl
kuohukermaa
2
liivatelehteä
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
Lisäksi
tuoretta mangoa kuutioituna
tuoretta minttua hienonnettuna
Pannacotta – ohje:
- Upota liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Mittaa kattilaan puolet kermasta, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Nosta liedeltä.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita.
- Kaada sekaan loppu kerma.
- Jaa seos pieniin laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Saat 6 pientä tai 4 isoa annosta.
- Anna pannacottien hyytyä peitettynä jääkaapissa 3–4 tuntia tai yön yli.
- Tarjoa pannacotta hedelmien, marjojen tai hillon kera. Kuvassa näkyvän mangosalsan saat sekoittamalla pieneksi kuutioidun mangon joukkoon hienonnettua minttua. Raikas hedelmälisäke sopii ihanasti pannacotan seuraksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat