Maku

Pannacotta – jälkiruokaklassikko, joka lumoaa pehmeällä maullaan

3 h 15 min
GL
KA
4.3
1

Pannacotta on todellinen klassikkojälkiruoka! Voit valmistaa jälkiruoan hyvissä ajoin jääkaappiin hyytymään. Tarjoa kermainen pannacotta hedelmien, marjojen tai hillon kera. Katso myös videolta, kuinka pannacotta valmistuu!
Tulosta
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Pannacotta

  • 5 dlkuohukermaa
  • 2 ½ kplliivatelehteä
  • ½ dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria

Lisäksi

  • uoretta mangoa kuutioituna
  • tuoretta minttua hienonnettuna

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN3 h

Pannacotta valmistuu näin:

  1. Upota liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
  2. Mittaa kattilaan puolet kermasta, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Nosta liedeltä. 
  3. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita. 
  4. Kaada sekaan loppu kerma.
  5. Jaa seos pieniin laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Saat 6 pientä tai 4 isoa annosta. 
  6. Anna pannacottien hyytyä peitettynä jääkaapissa 3–4 tuntia tai yön yli. 
  7. Tarjoa pannacotta hedelmien, marjojen tai hillon kera. Kuvassa näkyvän mangosalsan saat sekoittamalla pieneksi kuutioidun mangon joukkoon hienonnettua minttua. Raikas hedelmälisäke sopii ihanasti pannacotan seuraksi.  
MITÄ PIDIT?
4.3