Valkosuklaapannacotta – pehmeän kermainen jälkiruoka saa viimeisen silauksen pähkinäpraliinista
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Valkosuklaapannacotta on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin ja vain nostaa tarjolle. Valkosuklaa antaa vanukkaalle ihanan kermaisen maun, ja pähkinäpraliini viimeistelee herkun. Siitä saa leikattua lämpimänä myös suussasulavia karkkeja, jotka voit kääräistä sellofaaniin.
KA
4.2
Kuvat
Julkaistu 20.12.2019

Valkosuklaapannacotta – pehmeän kermainen jälkiruoka saa viimeisen silauksen pähkinäpraliinista
Reseptin ainekset (4 annosta)
Valkosuklaapannacotta
- 2 dlkuohukermaa
- 2½ dlkevytmaitoa
- ½ dlsokeria
- ½ vaniljatanko
- 100 gvalkosuklaata
- 2liivatetta
Pähkinäpraliini
- 4 dlerilaisia pähkinöitä (manteleita, saksan- ja pekaanipähkinöitä)
- 2 dlhienoa sokeria
- 1 rklvettä
Koristeeksi
- piparkakkuja
Valkosuklaapannacotta – ohje:
- Mittaa kattilaan kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko ja sen sisus. Kiehauta. Paloittele joukkoon valkosuklaa ja lisää sokeri. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Ota vaniljatanko pois.
- Lisää joukkoon vedessä pehmitetyt ja puristellut liivatteet ja sekoita liemi tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Jaa liemi laseihin. Peitä ja nosta kylmään neljäksi tunniksi tai yön yli.
- Tee praliini: Rouhi pähkinät veitsellä melko isoiksi paloiksi.
- Anna sokerin sulaa rauhassa pannulla. Lisää vesi ja pyörittele pannua. Kun sokeri on sulanut ja alkaa hieman tummua, lisää rouhitut pähkinät ja sekoita hetki.
- Kaada seos vielä juoksevana voipaperille jähmettymään.
- Leikkaa kovettunut ja jäähtynyt praliinimassa isolla veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi.
- Koristele valkosuklaapannacotat piparkakuilla ja pähkinäpraliinilla.

Jouluinen piparipannacotta
Maku

Pannacotta – jälkiruokaklassikko, joka lumoaa silkinpehmeällä maullaan
Maku

Kookospannacotta – kardemummalla ja vaniljalla säväytetty vanukas maistuu taivaalliselta paahdettujen appelsiiniviipaleiden kanssa
Maku

Mokkapannacotta
Maku

Täydellinen pannacotta puolukkakastikkeella
Kotivinkki

Kerrospannacotta
Maku

Kuohkea valkosuklaa-pannacotta passiokastikkeella
Maku

Mustaherukkapannacotta – täyteläistä ja sopivan kirpeää
Kotivinkki