


Valkosuklaapannacotta – pehmeän kermainen jälkiruoka saa viimeisen silauksen pähkinäpraliinista
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Valkosuklaapannacotta on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin ja vain nostaa tarjolle. Valkosuklaa antaa vanukkaalle ihanan kermaisen maun, ja pähkinäpraliini viimeistelee herkun. Siitä saa leikattua lämpimänä myös suussasulavia karkkeja, jotka voit kääräistä sellofaaniin.
Reseptin ainekset
4 annosta
Valkosuklaapannacotta
2 dl
kuohukermaa
2½ dl
kevytmaitoa
½ dl
sokeria
½
vaniljatanko
100 g
valkosuklaata
2
liivatetta
Pähkinäpraliini
4 dl
erilaisia pähkinöitä (manteleita, saksan- ja pekaanipähkinöitä)
2 dl
hienoa sokeria
1 rkl
vettä
Koristeeksi
piparkakkuja
Valkosuklaapannacotta – ohje:
- Mittaa kattilaan kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko ja sen sisus. Kiehauta. Paloittele joukkoon valkosuklaa ja lisää sokeri. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Ota vaniljatanko pois.
- Lisää joukkoon vedessä pehmitetyt ja puristellut liivatteet ja sekoita liemi tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Jaa liemi laseihin. Peitä ja nosta kylmään neljäksi tunniksi tai yön yli.
- Tee praliini: Rouhi pähkinät veitsellä melko isoiksi paloiksi.
- Anna sokerin sulaa rauhassa pannulla. Lisää vesi ja pyörittele pannua. Kun sokeri on sulanut ja alkaa hieman tummua, lisää rouhitut pähkinät ja sekoita hetki.
- Kaada seos vielä juoksevana voipaperille jähmettymään.
- Leikkaa kovettunut ja jäähtynyt praliinimassa isolla veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi.
- Koristele valkosuklaapannacotat piparkakuilla ja pähkinäpraliinilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat