Valkosuklaapannacotta – pehmeän kermainen jälkiruoka saa viimeisen silauksen pähkinäpraliinista

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Valkosuklaapannacotta on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin ja vain nostaa tarjolle. Valkosuklaa antaa vanukkaalle ihanan kermaisen maun, ja pähkinäpraliini viimeistelee herkun. Siitä saa leikattua lämpimänä myös suussasulavia karkkeja, jotka voit kääräistä sellofaaniin.
4.2
0


Ainekset (4 annosta)

Valkosuklaapannacotta

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2½ dlkevytmaitoa
  • ½ dlsokeria
  • ½ vaniljatanko
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2liivatetta

Pähkinäpraliini

  • 4 dlerilaisia pähkinöitä (manteleita, saksan- ja pekaanipähkinöitä)
  • 2 dlhienoa sokeria
  • 1 rklvettä

Koristeeksi

  • piparkakkuja
Tulosta

Valkosuklaapannacotta valmistetaan näin:

  1. Mittaa kattilaan kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko ja sen sisus. Kiehauta. Paloittele joukkoon valkosuklaa ja lisää sokeri. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Ota vaniljatanko pois.
  2. Lisää joukkoon vedessä pehmitetyt ja puristellut liivatteet ja sekoita liemi tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Jaa liemi laseihin. Peitä ja nosta kylmään neljäksi tunniksi tai yön yli.
  3. Tee praliini: Rouhi pähkinät veitsellä melko isoiksi paloiksi.
  4. Anna sokerin sulaa rauhassa pannulla. Lisää vesi ja pyörittele pannua. Kun sokeri on sulanut ja alkaa hieman tummua, lisää rouhitut pähkinät ja sekoita hetki.
  5. Kaada seos vielä juoksevana voipaperille jähmettymään.
  6. Leikkaa kovettunut ja jäähtynyt praliinimassa isolla veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi.
  7. Koristele pannacotat piparkakuilla ja pähkinäpraliinilla.
MITÄ PIDIT?
4.2
Kommentoi »