Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuusenkerkkäpannacotta

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Kokeile uuttaa kuusenkerkkien maku kermaan. Nuoret kuusenkerkät maistuvat voimakkaan sitruksisen happamilta ja ne sopivat ihanasti lempeän kermaisen pannacotan kaveriksi.

15.6.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
1 dl
kuusenkerkkiä
1/2
vaniljatankoa
1 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
200 g
valkosuklaata
2 dl
kreikkalaista jogurttia
Koristelu
1/2 dl
sokeria
1/2 dl
kuusenkerkkiä
2 rkl
orvokinkukkia
1 rkl
mustikankukkia

Kuusenkerkkäpannacotta – ohje:

  1. Huuhtele kuusenkerkät ja kumoa kattilaan. Lisää vaniljatangon puolikas, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja ota kattila levyltä. Anna uuttua muutama tunti. Siivilöi seos ja kaada kerma kulhoon.
  2. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Sekoita sula suklaa kerman joukkoon. Lisää jogurtti ja sekoita.
  3. Lusikoi seos annosmaljoihin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
  4. Ennen tarjoamista sulata sokeri pannulla. Kumoa joukkoon huuhdellut ja kuivatut kuusenkerkät. Lämmitä kerkkiä sulassa sokerissa sekoitellen. Pidä lämpö matalana, jotta sokeri ei pala.
  5. Nosta kerkät lautaselle ja anna hetki jäähtyä.
  6. Lusikoi kerkkiä pannacottien päälle. Viimeistele kuusenkerkkäpannacotat orvokin- ja mustikankukilla.

Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajien luvan, sillä niiden poimiminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt