Kuusenkerkkäpannacotta
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Kokeile uuttaa kuusenkerkkien maku kermaan. Nuoret kuusenkerkät maistuvat voimakkaan sitruksisen happamilta ja ne sopivat ihanasti lempeän kermaisen pannacotan kaveriksi.
GL
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.6.2017

Kuusenkerkkäpannacotta
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 dlkuusenkerkkiä
- 1/2vaniljatankoa
- 1 dlkuohukermaa
- 2 rklsokeria
- 200 gvalkosuklaata
- 2 dlkreikkalaista jogurttia
Koristelu
- 1/2 dlsokeria
- 1/2 dlkuusenkerkkiä
- 2 rklorvokinkukkia
- 1 rklmustikankukkia
Kuusenkerkkäpannacotta valmistuu näin:
- Huuhtele kuusenkerkät ja kumoa kattilaan. Lisää vaniljatangon puolikas, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja ota kattila levyltä. Anna uuttua muutama tunti. Siivilöi seos ja kaada kerma kulhoon.
- Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Sekoita sula suklaa kerman joukkoon. Lisää jogurtti ja sekoita.
- Lusikoi seos annosmaljoihin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
- Ennen tarjoamista sulata sokeri pannulla. Kumoa joukkoon huuhdellut ja kuivatut kuusenkerkät. Lämmitä kerkkiä sulassa sokerissa sekoitellen. Pidä lämpö matalana, jotta sokeri ei pala.
- Nosta kerkät lautaselle ja anna hetki jäähtyä.
- Lusikoi kerkkiä pannacottien päälle. Viimeistele kuusenkerkkäpannacotat orvokin- ja mustikankukilla.
Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajien luvan, sillä niiden poimiminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.

Pannacotta – jälkiruokaklassikko, joka lumoaa silkinpehmeällä maullaan
Maku

Lakritsipannacotta
Maku

Täydellinen pannacotta puolukkakastikkeella
Kotivinkki

Kerrospannacotta
Maku

Pannacotta ja ananassalsa
Maku

Valkosuklaapannacotta – pehmeän kermainen jälkiruoka saa viimeisen silauksen pähkinäpraliinista
Meillä kotona

Mustaherukkapannacotta – täyteläistä ja sopivan kirpeää
Kotivinkki

Kirnupiimäpannacotta ja chilillä maustettua ananasta
Kotivinkki