


Kuusenkerkkäpannacotta
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Kokeile uuttaa kuusenkerkkien maku kermaan. Nuoret kuusenkerkät maistuvat voimakkaan sitruksisen happamilta ja ne sopivat ihanasti lempeän kermaisen pannacotan kaveriksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 dl
kuusenkerkkiä
1/2
vaniljatankoa
1 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
200 g
valkosuklaata
2 dl
kreikkalaista jogurttia
Koristelu
1/2 dl
sokeria
1/2 dl
kuusenkerkkiä
2 rkl
orvokinkukkia
1 rkl
mustikankukkia
Kuusenkerkkäpannacotta – ohje:
- Huuhtele kuusenkerkät ja kumoa kattilaan. Lisää vaniljatangon puolikas, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja ota kattila levyltä. Anna uuttua muutama tunti. Siivilöi seos ja kaada kerma kulhoon.
- Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Sekoita sula suklaa kerman joukkoon. Lisää jogurtti ja sekoita.
- Lusikoi seos annosmaljoihin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
- Ennen tarjoamista sulata sokeri pannulla. Kumoa joukkoon huuhdellut ja kuivatut kuusenkerkät. Lämmitä kerkkiä sulassa sokerissa sekoitellen. Pidä lämpö matalana, jotta sokeri ei pala.
- Nosta kerkät lautaselle ja anna hetki jäähtyä.
- Lusikoi kerkkiä pannacottien päälle. Viimeistele kuusenkerkkäpannacotat orvokin- ja mustikankukilla.
Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajien luvan, sillä niiden poimiminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat