Maku

Kuusenkerkkäpannacotta

4 h 30 min
0
0

Kuusenkerkkäpannacotta

GL
MU
0
0
Kokeile uuttaa kuusenkerkkien maku kermaan. Nuoret kuusenkerkät maistuvat voimakkaan sitruksisen happamilta ja ne sopivat ihanasti lempeän kermaisen pannacotan kaveriksi.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlkuusenkerkkiä
  • 1/2 kplvaniljatankoa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 rklsokeria
  • 200 gvalkosuklaata
  • 2 dlkreikkalaista jogurttia

Koristelu

  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlkuusenkerkkiä
  • 2 rklorvokinkukkia
  • 1 rklmustikankukkia

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Huuhtele kuusenkerkät ja kumoa kattilaan. Lisää vaniljatangon puolikas, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja ota kattila levyltä. Anna uuttua muutama tunti. Siivilöi seos ja kaada kerma kulhoon.

Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Sekoita sula suklaa kerman joukkoon. Lisää jogurtti ja sekoita.

Lusikoi seos annosmaljoihin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Ennen tarjoamista sulata sokeri pannulla. Kumoa joukkoon huuhdellut ja kuivatut kuusenkerkät. Lämmitä kerkkiä sulassa sokerissa sekoitellen. Pidä lämpö matalana, jotta sokeri ei pala.

Nosta kerkät lautaselle ja anna hetki jäähtyä.

Lusikoi kerkkiä pannacottien päälle. Viimeistele kuusenkerkkäpannacotat orvokin- ja mustikankukilla.

Vinkki!

Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajien luvan, sillä niiden poimiminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä