Kotivinkki

Leivo joululeipä – 8 maukkainta leipää


Leivo joululeipä juhlapöytään tai anna se lahjaksi. Valitsimme 8 parasta joululeipää. Onko suosikkisi lempeän mausteinen tai pähkinäinen limppu vai kenties rapea siemennäkkäri?
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Pähkinäinen leipä on hyvä yleisleipä, joka sopii kaikkien jouluruokien rinnalle. Kokeile sitä etenkin jouluyönä kylmän kinkkuviipaleen tai maksapatee kanssa silloin, kun suu kaipaa suolaista suklaan syönnin jälkeen.

Leivo lahja, joka taatusti ilahduttaa. Jouluinen piimälimppu lainaa makuja joulukakusta.

Makean maltainen saaristolaisleipä on uskomattoman helppoa valmistaa. Leipä on täydellinen pari kaikille jouluruoille: suolaisille kaloille, kinkulle ja maksapateelle. Se kestää myös pakastamisen moitteettomasti.

Tällaista punajuurilimppua et kaupasta löydä! Leipä saa huikean värinsä punajuuresta, ja maun kruunaa kourallinen saksanpähkinöitä.

Vaivausta tai kohotusta ei tarvita, joten tämä joululimppu on superhelppo tehdä. Sekoita ainekset taikinaksi, kaada vuokiin ja paista. Happaman makea joululimppu sopii kaikkien jouluruokien kanssa.

Itse tehty piimälimppu maistuu taivaalliselta. Piimälimppu on myös loistava tuliainen ja ruokalahja erityisesti joulun aikaan.

Gluteeniton ja koukuttavan herkullinen siemennäkkäri on superhelppo tehdä.

Ohut rosmariininäkkäri on juhlava tarjottava. Rosmariini antaa näkkärille ihanasti makua.

Julkaistu: 10.12.2016