Maku

Leivo joululeipä juhlapöytään tai lahjaksi – tässä 8 maukasta reseptiä perinteisiin ja uusiin herkkuihin

Leivo joululeipä juhlapöytään tai lahjaksi – tässä 8 maukasta reseptiä perinteisiin ja uusiin herkkuihin
Joululeipä täydentää joulun herkulliset tarjoilut. Leivo pöytään pehmeän mausteista saaristolaisleipää, rapeaa siemennäkkäriä tai pähkinäistä pataleipää. Kurkkaa 8 reseptiä jouluisiin leipiin!
Julkaistu 16.12.2019

Joululeipä: 8 rakastetuinta reseptiä

1. Saaristolaisleipä on joululeivistä suosituin

Saaristolaisleipä on joululeipien suosikki kautta aikojen. Se maistuu niin joulukalojen kanssa kuin erilaisten juustojen kaverina. Päätä vain teetkö taikinan appelsiinimehusta vai piimästä. Saaristolaisleivät ovat parhaimmillaan 2–3 päivää valmistuksesta ja ne säilyvät pussiin pakattuina hyvin huoneenlämmössä. Saaristolaisleipä on haluttu ruokalahja!

2. Pataleipä on hyvä yleisleipä

Pähkinäinen pataleipä on hyvä yleisleipä, joka sopii kaikkien jouluruokien rinnalle. Kokeile sitä etenkin jouluyönä kylmän kinkkuviipaleen tai maksapatee kanssa silloin, kun suu kaipaa suolaista suklaan syönnin jälkeen.

3. Punajuurilimpussa on upea väri ja maku

Näin upeaa punajuurilimppua et löydä edes kaupasta! Limppu saa huikean värinsä punajuuresta, ja maun kruunaa kourallinen saksanpähkinöitä.

4. Joululeivän voi leipoa myös juureen

Joululeipä on vielä maukkaampi, kun se leivotaan hapankorpuista ja ruisjauhoista tehtyyn juureen. Tässä joululeivässä maistuvat lisäksi pomeranssi, kardemumma ja neilikka. Mikä ihana tuoksu!

5. Gluteeniton joululeipä sopii kaikille

Gluteenittoman joululeivän taikinan nesteenä on gluteeniton olut. Leivän mehevyys perustuu muutamaan perunaan, rapeus pellavansiemeniin ja koristelu kokonaisiin manteleihin. Tämän joululeivän kehtaa viedä tuliaisiksi!

6. Hedelmäinen vuokaleipä on upea ruokalahja

Leivo hedelmäiset joululeivät paistonkestäviin kartonkivuokiin ja kääräise ympärille kakkupaperia, niin saat kauniin ruokalahjan. Muuntele leipää vaihtamalla aprikoosit ja omenarenkaat viikunoihin, luumuihin, taateleihin tai kuivattuun mangoon. Pähkinöiden tilalla voit käyttää manteleita.

7. Ruotsalaisten rakastama rapea näkkileipä

Rapea ruotsalainen näkkileipä on ihana tuliainen, joka säilyy pitkään! Tarjoa näkkileipää juustojen ja hedelmien kanssa.

8. Siemennäkkärin suosio jatkuu

Siemennäkkäri on haluttu tuliainen. rouskuva ja rapea leipä on niin maukas, että se ei kaipaa seurakseen kuin sipaisun voita. Kokeile sitä myös keiton kanssa alkupalana.

Kommentoi »