


Gluteeniton joululeipä – makea herkku saa mehevyytensä oluesta
Gluteeniton joululeipä on mainio ruokalahja tai tuliainen glögi-iltaan. Tumman aromikkaassa leivässä maistuvat siirappi ja olut.
Reseptin ainekset
2 vuokaleipää
Gluteeniton joululeipä
5 dl
gluteenitonta olutta
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
¾ dl
siirappia
2
yleisperunaa (keltainen pussi)
1 dl
gluteenittomia kauraleseitä
1 dl
pellavasiemenrouhetta
2 dl
tattarijauhoja
3 ½ dl
tummaa gluteenitonta jauhoseosta
50 g
voita
Päälle
kuorittuja manteleita
Gluteeniton joululeipä – ohje:
- Lämmitä olut kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva oluen joukkoon. Lisää suola ja siirappi.
- Kuori perunat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Puristele perunaraasteesta ylimääräinen neste pois ja lisää perunaraaste taikinaan.
- Sekoita keskenään kauraleseet, pellavansiemenrouhe ja jauhot. Lisää jauhoseos taikinaan vähitellen koko ajan vaivaten.
- Alusta taikinaa muutama minuutti. Sulata voi ja lisää se taikinaan.
- Vuoraa 2 leipävuokaa leivinpaperilla ja jaa taikina vuokiin. Kohota leipiä vuoissa noin puoli tuntia.
- Koristele leivät manteleilla. Paista joululeipiä uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Vinkki!
Tarkista oluen gluteenittomuus pakkausmerkinnöistä, ja varmista tarvittaessa kauppiaaltasi!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat