Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton joululeipä – makea herkku saa mehevyytensä oluesta

Gluteeniton joululeipä on mainio ruokalahja tai tuliainen glögi-iltaan. Tumman aromikkaassa leivässä maistuvat siirappi ja olut.

26.11.2018
Reseptin ainekset
2 vuokaleipää
Gluteeniton joululeipä
5 dl
gluteenitonta olutta
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
¾ dl
siirappia
2
yleisperunaa (keltainen pussi)
1 dl
gluteenittomia kauraleseitä
1 dl
pellavasiemenrouhetta
2 dl
tattarijauhoja
3 ½ dl
tummaa gluteenitonta jauhoseosta
50 g
voita
Päälle
kuorittuja manteleita

Gluteeniton joululeipä – ohje:

  1. Lämmitä olut kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva oluen joukkoon. Lisää suola ja siirappi.
  2. Kuori perunat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Puristele perunaraasteesta ylimääräinen neste pois ja lisää perunaraaste taikinaan.
  3. Sekoita keskenään kauraleseet, pellavansiemenrouhe ja jauhot. Lisää jauhoseos taikinaan vähitellen koko ajan vaivaten.
  4. Alusta taikinaa muutama minuutti. Sulata voi ja lisää se taikinaan.
  5. Vuoraa 2 leipävuokaa leivinpaperilla ja jaa taikina vuokiin. Kohota leipiä vuoissa noin puoli tuntia.
  6. Koristele leivät manteleilla. Paista joululeipiä uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Vinkki!

Tarkista oluen gluteenittomuus pakkausmerkinnöistä, ja varmista tarvittaessa kauppiaaltasi!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt