Gluteeniton joululeipä – makea herkku saa mehevyytensä oluesta

{
Aktiivinen
Passiivinen
Gluteeniton joululeipä on mainio ruokalahja tai tuliainen glögi-iltaan. Tumman aromikkaassa leivässä maistuvat siirappi ja olut.
GL
MU
4.1
0
Julkaistu: 26.11.2018


Ainekset (2 vuokaleipää)

Gluteeniton joululeipä

  • 5 dlgluteenitonta olutta
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • ¾ dl siirappia
  • 2yleisperunaa (keltainen pussi)
  • 1 dlgluteenittomia kauraleseitä
  • 1 dlpellavasiemenrouhetta
  • 2 dltattarijauhoja
  • 3 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 50 gvoita

Päälle

  • kuorittuja manteleita
Tulosta

Gluteeniton joululeipä valmistuu näin

  1. Lämmitä olut kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva oluen joukkoon. Lisää suola ja siirappi.
  2. Kuori perunat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Puristele perunaraasteesta ylimääräinen neste pois ja lisää perunaraaste taikinaan.
  3. Sekoita keskenään kauraleseet, pellavansiemenrouhe ja jauhot. Lisää jauhoseos taikinaan vähitellen koko ajan vaivaten.
  4. Alusta taikinaa muutama minuutti. Sulata voi ja lisää se taikinaan.
  5. Vuoraa 2 leipävuokaa leivinpaperilla ja jaa taikina vuokiin. Kohota leipiä vuoissa noin puoli tuntia.
  6. Koristele leivät manteleilla. Paista joululeipiä uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Vinkki!

Tarkista oluen gluteenittomuus pakkausmerkinnöistä, ja varmista tarvittaessa kauppiaaltasi!

Kommentoi »