Gluteeniton joululeipä – makea herkku saa mehevyytensä oluesta
{
Aktiivinen
Passiivinen
Gluteeniton joululeipä on mainio ruokalahja tai tuliainen glögi-iltaan. Tumman aromikkaassa leivässä maistuvat siirappi ja olut.
GL
MU
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.11.2018

Gluteeniton joululeipä – makea herkku saa mehevyytensä oluesta
Reseptin ainekset (2 vuokaleipää)
Gluteeniton joululeipä
- 5 dlgluteenitonta olutta
- 50 ghiivaa
- 2 tlsuolaa
- ¾ dl siirappia
- 2yleisperunaa (keltainen pussi)
- 1 dlgluteenittomia kauraleseitä
- 1 dlpellavasiemenrouhetta
- 2 dltattarijauhoja
- 3 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
- 50 gvoita
Päälle
- kuorittuja manteleita
Gluteeniton joululeipä valmistuu näin
- Lämmitä olut kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva oluen joukkoon. Lisää suola ja siirappi.
- Kuori perunat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Puristele perunaraasteesta ylimääräinen neste pois ja lisää perunaraaste taikinaan.
- Sekoita keskenään kauraleseet, pellavansiemenrouhe ja jauhot. Lisää jauhoseos taikinaan vähitellen koko ajan vaivaten.
- Alusta taikinaa muutama minuutti. Sulata voi ja lisää se taikinaan.
- Vuoraa 2 leipävuokaa leivinpaperilla ja jaa taikina vuokiin. Kohota leipiä vuoissa noin puoli tuntia.
- Koristele leivät manteleilla. Paista joululeipiä uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Vinkki!
Tarkista oluen gluteenittomuus pakkausmerkinnöistä, ja varmista tarvittaessa kauppiaaltasi!

Gluteeniton näkkileipä – rouhea näkkäri valmistuu käden käänteessä
Meillä kotona

Gluteeniton pataleipä
Maku

Gluteeniton porkkanapataleipä
Kotivinkki

Helpot gluteenittomat sämpylät
Maku

Gluteeniton sahramifocaccia
Kotivinkki

Gluteenittomat joulupiparit
Maku

Gluteeniton taatelikakku – mausteinen ja mehevä jouluherkku
Maku

Lättänä taikina tai mauttomia leivonnaisia? Näin vältät yleisimmät mokat ja onnistut gluteenittomien leivonnaisten valmistuksessa