Maku

Ruotsalainen näkkileipä

3 h
5
0

Ruotsalainen näkkileipä

MA
MU
0
5
Länsinaapurimme rakastavat näkkäriä, joka on mahtavan makuista ja säilyy pitkään. Itse leivottu näkkileipä on myös kiva tuliainen. 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlvettä (kädenlämpöistä)
  • 1 rklsuolaa
  • 1 rklhunajaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 8 dlruisjauhoja

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja.

Alusta joukkoon ensin vehnäjauhot ja sen jälkeen ruisjauhoja, kunnes taikina pysyy koossa, mutta on vielä tarttuvaista. Ripottele taikinan päälle ruisjauhoja ja anna kohota liinalla peitettynä noin tunti.

Kumoa taikina ruisjauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Leivo taikinasta pötkö. Jaa se 40 palaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen mahdollisimman ohuiksi leiviksi. Pyyhi pinnoilta ylimääräinen jauho pois.

Tee leipien keskelle halutessasi reiät pienellä pyöreällä muotilla.

Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille leveän lastan avulla.

Paista 250-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia. Varo, etteivät leivät pala reunoilta. Anna jäähtyä pellillä.

Säilytä näkkärit ilmavassa paikassa esim. paperipussissa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä