Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hedelmäinen joululeipä

2 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 45 min
18.12.2013
Reseptin ainekset
2 kpl
50 g
hiivaa
6 dl
vettä
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
suolaa (ruusu)
1 dl
kauraleseitä
1 dl
kaurahiutaleita
10 dl
vehnäjauhoja
1 dl
pekaanipähkinöitä (tai pähkinäsekoitusta)
1 dl
kuivattua aprikoosia (silputtuna)
1 dl
kuivattua omenaa (silputtuna)

Hedelmäinen joululeipä – ohje:

  1. Liuota murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja ja suola. Sekoita joukkoon leseet, hiutaleet ja sen verran jauhoja, että taikina on vellimäistä.
  2. Lisää rouhitut pähkinät, silputut aprikoosit ja omenat. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota peitettynä tunnin ajan.
  3. Jaa taikina kahtia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla. Muotoile taikina kahdeksi pitkänomaiseksi leiväksi. Nosta ne voilla voideltuihin vuokiin (vetoisuus 1 l). Kohota peitettynä vielä 15 minuuttia.
  4. Ripottele joululeipien päälle hieman jauhoja ja koristele halutessasi kokonaisilla pähkinöillä. Paista 200-asteisen (kiertoilmalla) tai 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes hedelmäiset joululeivät ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Vinkit!

  • Taikinassa ei ole lainkaan lisättyä rasvaa, vaan se saa mehevyytensä pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä.
  • Muuntele leipää vaihtamalla aprikoosit ja omenarenkaat viikunoihin, luumuihin, taateleihin tai kuivattuun mangoon. Pähkinöiden tilalla voit käyttää manteleita.
  • Leivo hedelmäiset joululeivät paistonkestäviin kartonkivuokiin (esim. Eskimo) ja kääräise ympärille kakkupaperia, niin saat kauniin ruokalahjan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt