


Hedelmäinen joululeipä
2 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 45 min
Reseptin ainekset
2 kpl
50 g
hiivaa
6 dl
vettä
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
suolaa (ruusu)
1 dl
kauraleseitä
1 dl
kaurahiutaleita
10 dl
vehnäjauhoja
1 dl
pekaanipähkinöitä (tai pähkinäsekoitusta)
1 dl
kuivattua aprikoosia (silputtuna)
1 dl
kuivattua omenaa (silputtuna)
Hedelmäinen joululeipä – ohje:
- Liuota murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja ja suola. Sekoita joukkoon leseet, hiutaleet ja sen verran jauhoja, että taikina on vellimäistä.
- Lisää rouhitut pähkinät, silputut aprikoosit ja omenat. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota peitettynä tunnin ajan.
- Jaa taikina kahtia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla. Muotoile taikina kahdeksi pitkänomaiseksi leiväksi. Nosta ne voilla voideltuihin vuokiin (vetoisuus 1 l). Kohota peitettynä vielä 15 minuuttia.
- Ripottele joululeipien päälle hieman jauhoja ja koristele halutessasi kokonaisilla pähkinöillä. Paista 200-asteisen (kiertoilmalla) tai 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes hedelmäiset joululeivät ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
Vinkit!
- Taikinassa ei ole lainkaan lisättyä rasvaa, vaan se saa mehevyytensä pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä.
- Muuntele leipää vaihtamalla aprikoosit ja omenarenkaat viikunoihin, luumuihin, taateleihin tai kuivattuun mangoon. Pähkinöiden tilalla voit käyttää manteleita.
- Leivo hedelmäiset joululeivät paistonkestäviin kartonkivuokiin (esim. Eskimo) ja kääräise ympärille kakkupaperia, niin saat kauniin ruokalahjan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat