Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joululeipä – juureen leivottu lämpimäinen kaipaa seurakseen vain voita

Joululeipä on maistuva lisä omaan joulupöytään, mutta myös oivallinen lahjaidea! Tällä ohjeella valmistat kaksi leipää.

26.11.2018
Reseptin ainekset
2 reilua leipää
Joululeivän juuri
7 dl
kädenlämpöistä vettä
5
hapankorppua
2 tl
kuivahiivaa
5 dl
ruisjauhoja
Taikina
1 rkl
suolaa
2 rkl
öljyä
2 rkl
siirappia
9 dl
hiivaleipäjauhoja
5 dl
ruisjauhoja
1 pussi
kuivahiivaa
2 tl
pomeranssin kuorta
1 tl
kardemummaa
½ tl
neilikkaa

Joululeipä – ohje:

  1. Laita hapankorppupalat leivinpaperin väliin ja painele ne kaulimella muruiksi. Sekoita kaikki juuriseoksen ainekset. Anna taikinan hapantua liinalla peitettynä lämpimässä yön yli, ainakin 12 tuntia.
  2. Sekoita jauhot, kuivahiiva, mausteet ja suola keskenään. Lisää jauhot juuriseokseen, samoin siirappi ja öljy. Alusta seos napakaksi taikinaksi. Alustaminen onnistuu esimerkiksi yleiskoneella. Kohota taikinaa huoneenlämmössä liinan alla vielä 1 ½ tuntia.
  3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile limpuiksi.
  4. Kohota vielä leipiä noin puoli tuntia. Pistele leivät haarukalla ja tee viiltoja leipiin.
  5. Laita uunin pohjalle uuninkestävä astia, jossa on vettä. Näin saat leipiin rapeat kuoret.
  6. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita joululeivät uuniin ja laske lämpö heti 200 asteeseen. Paista leipiä 45–60 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt