Itse tehty on ihanin! 15 kotijutuistamme poimittua käsityöideaa
Tee itse
Itse tehty on ihanin! 15 kotijutuistamme poimittua käsityöideaa
Ryijyjä, mummonruutuja ja ristipistoja. Pitsejä ja tilkkutäkkejä. Näissä kotikuvissa näkyy rakkaus käsillä tekemiseen.
Julkaistu 15.2.2021
Meillä kotona

Ryijy tuo juurevuutta

Anun ja Juuson urbaanissa kodissa kukkaryijyt, skeittilaudat ja lintuesineet luovat viihtyisyyttä rinta rinnan. Makuuhuoneen seinälle nostettu ryijy on Anun isänäidin vuonna 1934 tekemä.

Pehmeys palasi seinille! Ryijybuumia vauhdittavat kierrätysaate ja halu sisustaa esineillä, joilla on tarina – lue juttu ryijyjen uudesta tulemisesta.

Perhepotretti ristipistoin

200-vuotias talo Loviisassa on Robertan lapsuudenkoti. Ristipistoin pistelty perhepotretti on lahja ystävältä. Gösta-kissa, joka muutti taloon myöhemmin, sai kuvansa omiin kehyksiin.

Tärkeät asiat kehyksiin

Sannan kotina on vanha kyläkoulu. Mummin lapsenlapselleen ostama mekko oli jo valmiiksi pieni, joten se päätyi kehyksiin. Kengät ovat Sannan vanhat.

Koko talo täynnä käsityöoivalluksia

Tean puutalokodissa värit saavat räiskyä. Neulottu mehiläistarhaajan tilkkutäkki on yksi Tean työläimmistä käsityöprojekteista.

Mehiläistarhaajan tilkkutäkkiin kului rutkasti lankaa ja aikaa. Vaiva kuitenkin kannatti, sillä lopputuloksesta tuli ainutlaatuinen. Tyynyt ovat Tean virkkaamat.
Tean matonkuteista tekemä pikkuryijy kääntää katseet.
Portaiden askelmat Tea on suojannut iloisenkirjavalla räsymatolla. Se pysyy paikoillaan metalliputkilla, jotka on kiinnitetty pienillä rengasruuveilla.

Pitsiliinat kattoon

Henna rakastui tulevaan kotiinsa ensi silmäyksellä, mutta Henriä kummitustalo ei kiinnostanut. Nyt kauniiksi remontoitu talo on täynnä ihania yksityiskohtia. Vanha valaisimen kehikko löytyi talosta. Henna koristeli valaisimen pitsiliinalla.

Isoäidinneliöt taipuvat moneen

Maijan ja Kallen tunnelmallinen kasvihuone on monitoimitila, joka on käytössä kesäisin ja talvisin. Riippukeinua koristaa Maijan mamman virkkaama isoäidinneliöpeitto.

Isoäidinneliö on monipuolinen klassikko! Katso selkeät kuvaohjeet mallin virkkaamiseen. Vai haluatko oppia uutta? Opi virkkaamaan kolmiulotteisia popcorn-ruutuja.

Viikonloppukodin peittoaarteet

Työkaverit vuokrasivat huoneiston Paraisilta, Losfdalin kartanon sivurakennuksesta, ja sisustivat sen viikonloppukodikseen. Makuuhuoneen sänkyä koristaa kaunis, virkattu peitto.

Sohvatyynyjä (ja värejä!) ei voi olla liikaa

Ideoita pulpahteleva ja iloinen Tiina Kärkäs-Sund tunnetaan myös Virkkukoukkunen-myymälöiden yrittäjänä. Hänen värikäs kotinsa suorastaan pursuaa käsin tehtyjä asioita.

Voi mitä tuunausideoita

Sanne asuu perheineen vanhassa lapsuudenkodissaan. Hän nauttii, kun saa antaa vanhoille tavaroille uuden elämän. Perheen hirsitalossa Loviisassa tuunataan niin tuolit kuin sähköjohdotkin.

Sähköjohtoa koristaa pitkä kaulahuivineulos, joka ommeltiin jälkikäteen johdon ympärille. Sen voi irrottaa pesua varten.
1970-luvun kernijakkaran Sanne päällysti jämälangoista neulotuilla sukilla ja virkatulla afrikankukalla.
Fafan vanhan tv-tuolin Sanne on verhoillut kangaspaloilla.

Hus, mikro ja astianpesukone piiloon

Ikean perusvalkoiset, kiiltävät kaapit saivat Lorettan puutaloasunnossa uuden ilmeen poistokorista ostetulla maalilla. Loretta leikkasi edellisen kodin verhoista kaitaleet peittämään mikroa ja astianpesukonetta.

Runoilija Heli Laaksonen asuu puolisonsa kanssa 140-vuotiaassa maalaistalossa vähillä mukavuuksilla. Kurkista runoilijan iloisen värikkääseen taloon.

Kas, patalappujen alta pilkistää jumppapallo.
2 kommenttia